www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Kyläkauppa Virranpoika aloittaa Putkilahdessa

Putkilahdessa on jälleen oma kyläkauppa. Jo legendaariseksi muodostunut Virran Puoti tulee jatkamaan toimintaansa nyt nimellä Kyläkauppa Virranpoika. Kaupan avajaisia on jo odotettu hartaasti, mutta sekä kaupan että asunnon kunnostustyöt ovat vaatineet oman aikansa, jonka lisäksi on jouduttu odottelemaan byrokratian rattaissa viipyviä lupia. Nyt asiat alkavat olla järjestyksessä ja luvat saatu, joten myyntihommat uudistuneessa kauppatilassa pääsevät huhtikuun aikana hiljalleen käyntiin. Kauppiaiden mukaan varsinaiset avajaisjuhlallisuudet ovat tulossa sitten myöhemmin, kun kauppatyössä on päästy ensin hyvään alkuun.

Uudet kauppiaamme, Jukka ja Pirkko Tapiola, tulevat Pohjois-Karjalasta ja he molemmat palaavat lähelle entisiä kotikyliään. Jukka on kotoisin Muuramesta ja Pirkko Korpilahdelta. Nyt työ- ja asuinpaikka löytyi Putkilahdesta.

Jukka Tapiolalla on vankka kokemus kauppa-alalta, sillä hän toiminut kauppiaana jo yli 20 vuotta. ”Kauppiaan ammatti on hänelle luotu”, toteaa puoliso Pirkko, jolla on myös kokemusta kaupassa työskentelystä. Hän tulee toimimaan kaupassa miehensä apuna ja taustatukena kaikessa missä tarvitaan.

Virranpoika kuuluu Vihuri Oy:n Tarmo-ketjuun. Tavaravalikoima koostuu peruselintarvikkeista ja tavaroista, Tarmotuotteista. ”Valikoimaa lisätään ja tarkistetaan menekin ja asiakkaiden toiveiden mukaan. Paikallisia tuotteita otetaan myös myyntiin, mikäli löytyy tuottajia. Meillä voi käydä vierailemassa ja kertomassa toiveitaan kaupan valikoimaa ja palveluita kohtaan”, lupaa kauppias.

Muita palveluja kaupan yhteydessä on nettipalvelupiste sekä pieni kahvipiste, jossa asiakkailla on mahdollisuus nauttia kahvia tuoreen paistetun pullan kera. Tällä tietämällä polttoainemyyntiä eikä postipalvelua ainakaan aluksi ole tulossa. Kotiinkuljetukset järjestetään kysynnän mukaisesti.

Kauppiaan mukaan kaupan aukioloajat ovat edelleen harkinnassa: ”Asiakkaiden toiveita kuuntelemalla toteutamme aukioloajat kaikkia palveleviksi. Viikonloppuisin kauppa tulee olemaan auki joitakin tunteja, sekin kysynnän mukaan.”

Tapiolat kertovat ottavansa työnsä vastaan suurena, innostavana haasteena: ”Haluamme palvella asiakkaitamme sydämellä. Ilman asiakkaita ei ole meitä, joten toivomme että yhdessä kanssanne saamme kyläämme elävyyttä ja vanhan ajan kyläkaupan kyläläisten kohtaamispaikkana ostosten yhteydessä, jälleen uuteen arvoonsa. Haluamme kuunnella asiakkaidemme toiveita ja täyttää ne mahdollisuuksien mukaan”.

Putkilahtisille Virran Puodin uusi herääminen Kyläkauppa Virranpoikana on suuri ilo. Samoin kylämme kesäasukkaille vanhan ajan kyläkaupassa asioiminen tulee olemaan mieleistä. Kauppa on kylän keskus, jossa kohdataan toinen toisiamme ja pidetään yllä kallisarvoista kylään kuuluvaa hyvää yhteishenkeä.

Kaupan jatkuminen ja menestyminen Putkilahdessa on nyt meistä kyläläisistä kiinni. Toivottavasti jokainen täällä ymmärtää asiakasuskollisuuden merkityksen.

Tervetuloa mukaan kylämme elämään, Pirkko ja Jukka!

Parhaat menestyksen toivotukset Kyläkauppa Virranpojalle!

AUNE TURUNEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 4/huhtikuu 2012]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke