www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

PÄIVÄT SEUTUVILLA PÄIJÄNTEEN

“Oi, päivät seutuvilla Päijänteen” on laulu, jota varmaan moni haluaisi laulaa oman kotiseutunsa ylistykseksi. Kuitenkin me korpilahtiset omimme laulun itsellemme. Laulun sanat kirjoittanut Martti Korpilahti syntyi ja eli Korpilahdella ja hän antoi runolleen nimen “Laulu synnyinseudulle“. Niinpä tämä hieno laulu kuuluu meidän kotiseudullemme, sen kallisarvoisimpiin henkisiin aarteisiimme.

Päijänne on suuri järvi, pinta-alaltaan 1118 neliökilometriä, pituus 120 km ja suurin leveys 30 km. Näin ollen varsin suuri on se asukasmäärä, joka asuu Päijänteen rannoilla sijaitsevissa lukuisissa kunnissa ja kaupungeissa. Mutta onko missään muualla kirjoitettu hienompaa laulua synnyinseudulle kuin tämä meidän omamme? “Oi, päivät seutuvilla Päijänteen” -laulussa ilmenee vilpitön rakkaus kotiseutuun, joka täydentyy säkeissä:

“On täällä hyvä olla ihmisen, en synnyinseudulleni tiedä vertaa.“

Putkilahdessa, täällä Päijänteen upeimmilla seutuvilla, valmistaudutaan parhaillaan kesän suureen juhlaan, juhannukseen. Kotien perintönä omitut perinteiset juhlanviettotapamme ovat pysyneet monilta osin entisen kaavan mukaisina. Juhannuskoivuja tuodaan edelleenkin portaiden pieliin, kokkoja poltetaan ja monilla paikkakunnilla järjestetään juhannusiltamia ja -tansseja, myös Putkilahdessa tämä perinne on vielä voimissaan.

Jo ennen juhannusta Putkilahdessa on ahkeroitu pelloilla ja puutarhoissa, siivottu pihat ja tienvierustat, mutta on myös ehditty kokoontua yhteen hauskojen tilaisuuksien merkeissä. Ensin Nuorisoseura järjesti kirpputori-tapahtuman ja Kyläseura puolestaan tarjosi Tapio Leinon järjestämänä Jazz´it kaikelle kansalle. Virkistäviä tapahtumia kesän aikana on tulossa lisääkin. Korpilahden Kotiseutuyhdistys järjestää yhdessä Jyväskylän kaupungin kulttuuritoimen kanssa Juhani Raitalan 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi valokuvanäyttelyn. Päivät seutuvilla Päijänteen -näyttely on esillä Korpilahden Vanhassapappilassa 12.6. – 10.7. Kannattaa käydä tutustumassa.

VIRKISTÄVÄÄ KESÄÄ KAIKILLE LEHTEMME LUKIJOILLE!

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 6/kesäkuu 2012 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke