www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

ELETÄÄN KESKIKESÄÄ

Kesä on kiirehtinyt jo heinäkuulle. Alkukesän viileyden jälkeen on saatu nauttia ihanista, aurinkoisista päivistä. Järvien vedetkin ovat vihdoin lämmenneet uintikelpoisiksi ja veden suomaa iloa riittää nyt lapsille kuin myös aikuisillekin.

Kesää on sävyttänyt huomattavalla tavalla harvinaisen suuret hyttysparvet. Onneksi kovin pahaäänisiä ne eivät ole sentään olleet. Hiljalleen vain hiiviskelevät ihollemme ja työntävät pistävän piikkinsä jopa vaatteiden läpikin. Muistoksi jättävät kutiavan patin. On pienellä oliolla väkevät voimat!

Hyttysistä suurempaa huolta ja pelkoa aiheuttavat kylällämme tehdyt karhuhavainnot. Ei ole mukavaa kohdata suurta petoa kotipiirissä tai metsässä kulkiessaan. Sanotaan, että karhu pakenee ihmistä, mutta pakeneekohan aina?

Hyttysistä ja karhuista huolimatta Putkilahdessa on harrastettu innokkaasti ulkoliikuntaa, on käyty lenkillä, pelattu pelejä ja retkeilty metsissä. Kaipa sitä marjassakin uskalletaan vielä käydä.

Kylämme kesään kuuluu perinteisesti kulttuuritarjontaa ja olemmekin saaneet nauttia jo useamman kerran monipuolisesta musiikista ja iltamista näytelmineen. Kuvataiteesta kiinnostuneille nähtävää on ollut runsaasti esillä Oittilassa ja kirkonkylällä.

Tämän hetken nuorten tyttöjen mieliharrastuksiin kuuluu ratsastus ja hevosten hoito. Ratsastaminen on hauskaa ja jännittävää, mutta se vaatii harrastajaltaan monipuolista taitoa ja uskallusta. Usein ratsastaja kiintyy hevoseensa lämpimästi ja näin kehittyy kaikkinainen vastuuntunto ja huolenpito eläinystävää kohtaan. Nämä ovat arvokkaita ominaisuuksia nuorillemme.

Kaikille ikäryhmille yhteinen ja erittäin suosittu kesäajan harrastus on kalastus. Järvirikkaat seutumme tarjoavatkin tälle harrastukselle loistavat mahdollisuudet. Saattaa olla niinkin, että kalastajaa houkuttelee vesille paitsi kalansaalis, myös järvimaisemain sykähdyttävä kauneus ja rikkumaton rauha, joka järvillämme on vielä säilynyt hyvänä. Toivottavasti säilyykin!

Mukavaa kesänjatkoa lukijoillemme!

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 7/heinäkuu 2012 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke