www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

”Me ollaan sankareita kaikki” – Hannun kuusikymppisiä juhlittiin

Suvisena sunnuntaina on kylätalon kokoustilassa hyvien jälkilöylyjen aika. Juhlan tekijät ja sankarit istuvat nauttimassa mainiota seuraavan aamun brunssia, ja puheenaiheena on edellispäiväisen juhlan kulku.

Mutta entäpä itse juhlapäivänä lauantaina? Silloin juhlittiin paitsi Hannun kuusikymppisiä, myös Eijan syntymäpäivää – sekä pariskunnan hyvää ja onnellista parisuhdetta, mikä selvästi näkyi paitsi heistä itsestään niin juhlan ohjelmasta. Musiikkiohjelmassa mukana ollut Merivirran Marjo täytti pyöreitä vuosia hänkin, mikä hänet korkealle tukevilla käsivarsilla kohottaen huomioitiin. Musiikkiin painottuva ohjelma sisälsi useita Toni Edelmanin säveltämiä lauluja Juhani Kotomäen sanoin, Luhangan laulajien esittämänä. Edelman oli säveltänyt päivänsankarille yllätyksenä kaksi nimikkolaulua, jotka hän esitti. Kai Chydeniuksen maakuntalaulumme sanoihin uudelleen tekemä sävellys oli erityisen komea; taattua tavaraa. Marjo ja Tarja esittivät kahdestaan Hannulle serenadeja ja lopuksi juhlakalu sai naisilta komean jättiläisruusun, kun nämä olivat ensin laulattaneet koko runsasta juhlakansaa miljoonin ruusuin.

Hannu livenä juhannusnäytelmässä Nuorisoseuran talolla 23.6.2012.

Kuva: Osmo Weijo

Herkempää ohjelma-osuutta kuultiin, kun Toni Edelman lauloi ja soitti säveltämänsä kaksi Joseph von Eichendorffin runoa ”Illanrusko” ja ”Kuutamoyö”; nämä oli saksan kielestä suomentanut kylämme klassisen kulttuurin Gran Maestro, latinisti Teivas Oksala. Hän piti myös lyhyen alustuksen laulujen syvähenkisistä teemoista ja kiitteli säveltäjää kohdalleen osuneesta säveltulkinnasta. Sävellykset olivat samalla kantaesityksiä.

Juhlissa nautittiin maukasta porokeittoa ennen ohjelmaa ja kahvitus täytekakkuineen oli vuorossa ohjelma-osion väliajalla. Pitojen onnistuneesta emännyydestä vastasi putkilahtelainen Ulla Larkiala apulaisineen. Kansaa nauratti Sysmän ”Linta ” roisinpuoleisella miehenmetsästys -huumorillaan: tämän keksitty persoona oli kuitenkin ronskiudessaan ehyt eikä karannut hallinnastakaan, aivan samoin kuin mm. surrealismin taiteilijalla Salvador Dalilla aikanaan.

Eheiksi ja mukaviksi persooniksi voisi mainita paitsi Hannua ja Eijaa, niin myös lukuisia muita juhliin osallistuneita. Kalamies - Hannu sai jättiläisuistimen sen jättiläisruusun kaveriksi: niitä kelpaa kuviin ikuistaa, samoin kuin sitten loppukesästä Inarilla niitä uistelusaaliita (eikun kireitä siimoja!).

Erityismainintana vielä Erkki Hakasen näytelmäpiirin puolesta luovuttama mitali ”Elämän keventäjä”. Mitali on saajansa erittäin korkealle arvostama.

Paljon onnea vielä jälkikäteen, ja hyviä vuosia tästä eteenpäin!

TIMO SUOMINEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 7/heinäkuu 2012]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke