www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

JAZZ-IT kilahtivat Koulupuistossa 14. kerran

Jatsit jammailtiin tänä vuonna sikäli juhlavissa merkeissä, että mies ison saksipiipun takana – Tapio Leino, tapahtuman taiteellinen järjestäjä – täytti vuosia, ei uskoisi.

Mutta hyvät asiat eivät vanhene, kuten musiikkikaan ei happane vaikka vesi Virtasalmessa kulkee. Taivaalta sitä vettä saatiin pariinkin otteeseen, yleisö ei tästä kuitenkaan pelästynyt ja olihan niitä erilaisia sadekatoksia ja henk.koht. suojaimia. Ja palvelu pelasi tututtuun ystävälliseen tapaan, mistä parhaat kiitokset kaikille talkoolaisille! Yhtä lailla suuret kiitokset kaikille muusikoille ja tekniikalle!

Tapahtumaan tullaan aika laajalta alueelta, näin ilmeni pienen otoksen pika-gallupista, mökkiläisiä on varmasti myös ja heidän seurueidensa jäseniä. Suuri osa yleisöstä oli muusikoiden ystäviä ja heidän kauttaan tapahtumasta kuulleita. Tietoa tapahtumasta kehoitettiin levittämään paremmin, ja totta on että kyllä Koulupuistoon hyvin mahtuisi ainakin aurinkoisella säällä enemmänkin ihmisiä järjestelyjen siitä juurikaan vaikeutumatta. Tapahtuman laatu ansaitsisi lisää kuulijoita.

Musiikki aloitettiin perinteisesti isolla orkesterilla: Jyväskylän puhallinorkesteria johti Tiiu Tuominen.

Lähdettiin liikkeelle jälleen klassisesti, suomalaisella iskelmämusiikki -ja kesämusiikkisuosikeillamme valssilla ja tangoilla, sitten siirryttiin kohti jatsimaisia teemoja.

Uudehko kokoonpano, jossa myös Leinon Tapsa soittaa eli Soul&Sweat band aloitti räväkästi Blues brothers -elokuvasta tutulla klassikolla ”Ewerybody needs somebody”, sitten seurasivat mm. ”Mustang Sally”, Vaya con dios-yhtyeen ”What's a woman, Black magic woman”, sekä vielä sitkeiden kättenläpytysten päälle saatiin kuulla maukasta bluesia.

Light jazz band soitti puolestaan rauhallisempia sointuja – tyylikästä ja omaperäistä haitarijatsia: mm. kappaleet ”Mökki laidalla maantien, Aamu, Lapin kesä” viimemainittu improvisaatio -versiona, sekä muuta jatsahtavaa musiikkia. Haitari osoitti taipuisuutensa tyylien välillä, siitä saa iloa irti rillumareistä vakavaan jatsiin, ja muuhunkin.

Tomi Leino Blues trion musiikissa kuultiin Ameriikan syvän etelän rytmistä ääntä bluesin liepeiltä. Swamp ja jump -tyylistä, sanoi Leinon Tapsa (ei sukua Tomi Leinolle): swamp on Mississippin suistosta rouheeta ja rehtiä käyttömusaa, jumpista en niin tiedä ja väliäkö niin tyyleistä, oli oikein kuunneltavan hyvää soitantoa! Tosin yleisö alkoi jo poistua osin sateisesta säästä johtuen mikä oli vahinko, viimeinen orkesteri veti settinsä hienosti ja tunteella, ja sai lämmenneen yleisönkin mukaansa. Monet tanssahtelivat kostealla nurmikolla ennen tapahtuman loppusoittoa ja piuhojen kelaamista rullalle.

Seuraavan kerran näillä nurkilla jatsi-teemaan palataan Korpilahden Satama-bluesissa lauantaina 25.8. klo 20, joka on myös ilmaistapahtuma, joten näkemisiin siellä ja hyvää kesää kaikille!

TEKSTI: TIMO SUOMINEN
KUVAT: AUNE TURUNEN JA OLLI HUHTINEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 7/heinäkuu 2012]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke