www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

ELOISAA ELOKUUTA

Nyt viimeinkin uskotaan, että olemme kaupunkilaisia! Vespuolentiellä nähtiin toimivat liikennevalot! Tosin pitkään emme saaneet tämän sortin kaupunkilaisuudesta nauttia, sillä valoilla turvattiin tiellä kulkijoita ainoastaan käynnissä olleiden tienparannustöiden aikana. Pääasia kuitenkin on, että huonossa kunnossa ollutta tietä korjataan. Se on hyvää työtä, josta kaikki yhdessä hyötyvät. Erittäin paheksuttavia ovat sen sijaan niiden ohikulkijoiden työt, jotka kävivät särkemässä tien varsille yöksi parkkeerattuja suuria työkoneita ja varastelivat niistä irtisaamiaan laitteita. Näin tapahtui Vespuolentien varrella useammalle koneelle.

Tänä kesänä, varsinkin heinäkuun aikana on satanut vettä ennätysmääriä. Järvien vedenpinnatkin ovat olleet tavallista korkeammalla koko kesäkauden. Lisäksi eri puolilla maatamme on esiintynyt runsaita tulvia. Onneksi Putkilahti on säästynyt näiltä vahingoilta. Satonäkymiin liika vesi kuitenkin jättää jälkensä.

Urheilusta kiinnostunut kansamme on viime viikkoina saanut seurata televisiosta mieleistänsä ohjelmaa, kun heinä-elokuun vaihteessa Lontoossa kisailtiin vuoden 2012 kesäolympialaisissa kullasta ja kunniasta. Suomi oli hienosti kisassa mukana.

Harva saattaa muistaa, että olympialaisissa on kilpailtu myös henkisissä lajeissa. Lontoon olympialaisissa vuonna 1948 Aale Tynni voitti lyriikan kultamitalin ja Urho Karhumäki sai kertovan runouden kultamitalin Berliinin olympialaisissa vuonna 1936. Näiden Berliinin olympialaisten avajaisselostusta kuunteli tuolloin radiostaan Sakari Aulas ja kirjoitti tuoreeltaan kuulemansa tunnelmat “Jokamiehen päiväkirjaan”. Nyt 76. vuoden jälkeen on mielenkiintoista lukea hänen muistiinpanonsa lehtemme sivuilta. Historian monisärmäistä ulottuvuutta tallentui Sakun kirjoitukseen enemmän kuin hän kirjoittaessaan saattoi arvatakaan.

Elokuu jatkaa kesää jaellen meille kaikille arvokkaita antimiaan. Marjat, sienet sekä peltojen ja puutarhojen sato odottavat korjaajiaan. Ahkerille käsille riittää työtä aamusta iltaan. Tulevan talven aikana tämä ahkeruus palkitaan tehdessämme maukkaita löytöjä niin aitoista, kellareista kuin pakastimistakin. Silloin tyydytyksellä todetaan, miten työ tekijäänsä kiittää.

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 8/elokuu 2012 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke