www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Minun koulupäiväni

Käyn Korpilahden yhtenäiskoulua ja olen kahdeksannella luokalla. Putkilahdesta meitä yläasteelaisia on kaksi seiskalla, kuusi kasilla ja yksi ysiluokalla. Yhteensä koulussa on oppilaita noin neljäsataa. Lukiota Korpilahdella ei enää ole, joten Putkilahden lukiolaiset suuntaavat Joutsaan tai Jyväskylään.

Aurora Weijo

Tässä tekstissä kerron tavallisesta koulupäivästäni.

On aamu ja uusi koulupäivä alkaa jälleen. Puuroa ja kupillinen kahvia aamiaiseksi ja kouluvaatteet päälle. Ja tietenkin seuraavaksi hiustenlaitto ja meikkaus. Laukku on jo pakattu edellisenä iltana mutta pitäähän sitä vielä tarkistaa puuttuuko sieltä jotain. Kaikki näyttää olevan mukana, joten alan lähteä koulua kohti. Pyörällä hurautan kaverin pihaan, josta lähden linja-autopysäkille. Linja-automme Kainulainen saapuu klo 8.20 ja nousen kyytiin. Matka Korpilahdelle kestää noin puoli tuntia. Seuraavaksi vuorossa onkin koulunmäen kipuaminen ylös. Ennen tunnin alkua ehtii vielä vaihtaa kuulumiset kavereitten kanssa. Ensimmäinen oppitunti alkaa historialla, jossa käymme Venäjän sortokautta lävitse. Kahtena seuraavana tuntina on matematiikkaa ja äidinkieltä. Sen jälkeen onkin ruokailu ja ulkovälitunti.

Korpilahden yhtenäiskoulu

Välitunnin aikana istuskelen ystävien kanssa ulkona ja juttelemme. Neljännellä tunnilla on englantia jossa tutustutaan Australiaan. Kahdella viimeisellä tunnilla on kuvaamataitoa ja kuviskansioiden tekemistä. Koulupäivän loputtua kello näyttää 14.50 ja koululaiset lähtevät pois koulusta. Minun pitää vielä mennä linja-autolla kotiin päin. Kotona ollaankin sitten ennen neljää. Mutta eihän se päivä siihen lopu, onhan vielä läksyt tekemättä.

TEKSTI: AURORA WEIJO
KUVAT: OSMO JA AURORA WEIJO

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 9/syyskuu 2012]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke