www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

LOKAKUUN HARMAUDESSA

“Syksypäivän taivas kirkkaanharmaa,
pilvikatto raskas, matalalla.
Itseksensä, totisina talot
kuumottaa, syys-synkät, kunnahilla.”

Näin kuvaa syksyistä näkymää Joel Lehtonen runossaan Syysmaisema. Runon tunnelmiin voimme yhtyä Putkilahdessakin. Lokakuu on tuonut tullessaan pimeyden, kylmyyden ja monille myös yksinäisyyden.

Syksyn alakuloon ja hämäryyteen voidaan toki löytää valoisiakin asioita. Kesän yli avaamattomina levänneet kirjat on nyt hyvä ottaa esille ja ryhtyä lukemaan. Valinnanvaraa mieleisiin lukunautintoihin on kyllä riittävästi. Lähikirjaston ja kirjastoauton palvelut toimivat alueellamme erittäin hyvin.

Virkistystä syksyyn tarjoavat myös Luhangassa ja Korpilahdella kansalaisopiston järjestämät harrastus- ja opintopiirit. Luhangassa kokoontuu lisäksi harvinaisen vireä laulukuoro. Olisi mukavaa, jos Putkilahteenkin järjestettäisiin jotakin yhteistoimintaa. Mietitäänpä mitä se voisi olla!

Olkoonpa vuodenaika mikä tahansa, niin varsin suurta iloa putkilahtisille tuottaa se, että meillä on oma kyläkauppa. Tällaista etuoikeutta ei monellakaan pienellä maalaiskylällä ole. Vakaalla asiakasuskollisuudella voimme taata kauppamme jatkon ja menestymisen kylällämme. Ja sehän on koko Putkilahden kylälle erittäin suuriarvoinen asia.

Kuluvan lokakuun aikana järjestetään kunnallisvaalit, joissa valitaan edustajat hoitamaan yhteiskuntamme asioita. On hyvä muistaa, että me kaikki olemme riippuvaisia toisistamme, tarvitsemme toisiamme. Sille pohjalle rakentuu hyvä ja oikeudenmukainen yhteiskunta.

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 10/lokakuu 2012 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke