www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

MARRASKUULLA

Ensilumi näyttäytyi tänä syksynä jo lokakuun puolella. Sateisen kesän ja syksyn jälkeen pakkaskelit tuntuvat suorastaan tervetulleilta. Säätilojen seuraajilla onkin nyt arvailtavaa, millainen tuleva talvi tulee olemaan. Kellot on kuitenkin siirretty talviaikaan, joten talvi on nyt sitten uskottavasti alkanut.

Tämän syyskauden merkittävin tapahtuma maassamme oli kunnallisvaalit. Putkilahtiset kävivät ahkerasti äänestämässä kuten hyvään kansalaistapaan kuuluukin. Korpilahdelta kaupunginvaltuustoon valittiin tällä kertaa kaksi edustajaa, Eino lahtinen ja Paul Abbey. Uskotaan kuitenkin joitakin lautakuntapaikkoja järjestyvän oman alueemme valitsematta jääneille ehdokkaille. Tulevaisuus näyttää, miten uusi kaupunginvaltuusto suhtautuu haja-asutusalueiden ongelmiin. Toivottavasti ymmärrystä meidänkin asioihimme riittää ja saamme vastiketta veroeuroillemme.

Kylällämme syystyöt on saatu hyvään päätökseen niin pelloilla kuin puutarhoissakin. Ahertamista silti maaseudulla riittää. Metsissä puuta korjataan eri tarpeisiin ja raivaamistyötä siellä riittää jatkuvasti. Pihamaat ja puutarha-alueet vaativat myös siistimistä, sillä niihin kertyy helposti rumentavaa jätettä kasvillisuudesta. Erinomainen tapa huolehtia kasvisjätteen hävittämisestä on rakentaa komposteja. Tästä aiheesta kerrotaan tarkemmin lehtemme sivuilla.

Maaseudulla ihmisten onni on olla lähellä luontoa. Kuntoaan voi hoitaa ihan ilmaiseksi luontaisen hyötyliikunnan kuuluessa jokapäiväiseen elämäntapaan. Hyötyliikuntaan voidaan lukea myös vapaa-ajan suosituin harrastus, kalastus. Lehtemme sisällöistä löytyy myös kertomus harvinaisen monivaiheisesta kalastusretkestä pohjoisen vesille. Juhlamatkaksi suunniteltu kalastusreissu tarjosi osallistujilleen kokemuksia laidasta laitaan.

Pienen kylämme elämä saattaa näyttää ohikulkijasta perin hiljaiselta, lähes uinuvalta. Sitä se ei kuitenkaan ole. Kylällämme on valtaisa määrä virkeää elämänmenoa ja huikea annos hengenrikkautta, joista kylälehtemme sisältökin aina kuukausittain koostuu.

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 11/marraskuu 2012 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke