www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

ON AIKA VIRITTÄYTYÄ JOULUUN

Vuoden viimeinen kuukausi on menossa. On aika virittäytyä jouluun ja sytyttää adventtikynttilät. Siitä se jouluun valmistautuminen alkaa. Jokavuotiseen tapaan joulunaluspäivät ovat kiireisiä monine puuhineen ja rientoineen. Väsymystä tahtoo tulla. Joulu on kuitenkin toivottu ja odotettu juhla, ja vaikka se paljon vaatii, niin paljon se myös antaa.

Joululaulut ovat ajasta aikaan virittäneet ihmisten mieliä yhteiseen suureen juhlaamme. Joululauluja rakastetaan, erikoisesti niitä vanhoja tuttuja, joita jo lapsena laulettiin. Näissä lauluissa korostuu helposti ja ymmärrettävässä muodossa joulun kristillinen ydinsanoma, se miksi joulua vietetään.

Mitkään muut perinteiset vuotuisjuhlamme eivät herkistä ihmismieltä niin kuin joulu. Jouluun sisältyykin jotakin ihmeellistä tunnetta ja tunnelmaa, jota on ainoastaan joulussa. Joskus lehtien haastatteluissa ihmisiltä on kysytty, mikä heidän mielestään on parasta joulussa. Yllättäen suurin osa vastasi samansuuntaisesti: parasta joulussa on yhdessäolo. Joulu onkin suosituin kaikista vuotuisjuhlistamme, koska silloin on tapana kokoontua perhekunnittain yhteen. Yhteenkuuluvaisuus luo lämmintä henkeä ja ymmärrystä ihmisten välille.

Kylälehtemmekin on eräänlainen yhteisyyden ylläpitäjä. Lehteä tilataan usein joululahjaksi sukulaisille ja ystäville ja näin rakennetaan ja vahvistetaan yhteyksiä Putkilahden kylään ja sen ihmisiin. Muistaminen on välittämistä, ja sehän on suurimerkityksellinen asia.

Joulu on jo lähellä, lämpimin ajatuksin toivotamme

kaikille lehtemme lukijoille ja ystäville

Oikein Hyvää Joulua!

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 12/joulukuu 2012 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke