www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Luhangan Laulajien Ystävä -konsertti Muuramessa

Muuramen kulttuurikeskuksessa 9.11.2012 pidetyssä Luhangan Laulajien Ystävä -konsertin ohjelmassa kuultiin säveltäjä Toni Edelmannin useiden eri runoilijoiden teksteihin säveltämiä ja sovittamia lauluja. Harmonikkataiteilija Matti Ekman esiintyi myös konsertissa.

Luhangan laulajat harjoittelemassa Muuramesalin esiintymislavalla ennen konsertin alkua. Flyygelin takana Toni Edelmann, etualalla harmonikkataiteija Matti Ekman.

Luhangan Laulajat -kuoro koostuu keski-ikäisistä tai jo hiukan sen ylittäneistä laulajista. Kuorolaisia on kaikkiaan 27. Luhankalaisten joukossa on laulajia myös Putkilahdesta, Korpilahdelta ja Leivonmäeltä. Kuoron johtaja ja pianisti on Toni Edelmann.

Luhangan Laulajat eivät laula ”äänissä”, vaan laulut lauletaan yksiäänisesti pianon säestyksellä. Yhdessä laulamisen ilo näkyi ja kuului selkeästi illan konsertissa, jossa laulu sointui yllättävän kiinteänä ja puhtaana alusta loppuun saakka.

Kuoron laulua mehevöittivät muutamat sooloesitykset, joita lauloivat Päivi Mörö, Jukka Savolainen, Meeri Ruuti ja Toni Edelmann. Virkistävän lisänsä konsertille antoi kuoron komeaääninen miesryhmä, joka laulaen tulkitsi palavalla tunteella ja taidolla luhankalaissyntyisen Juhani Kotomäen runoutta.

Eläytymiskyvyn riemua nähtiin lisää, kun koko kuorolaisjoukko kajautti vauhdikkaasti Edelmannin sovittamat Malmstenin ”Pennitön uneksija” ja käkisalmelaisen kansanlaulun ”Ho-ho-ho” sekä Maiju Lassilan runoon Edelmannin säveltämän ”Tilurallaa” -laulut. Mainiot esitykset vetivät kuulijoiden suut leveään hymyyn.

Illan runsas ohjelma sisälsi monia tunnelmallisia, hyvin kauniita lauluja. Mainitsematta ei voi jättää luhankalaisen, jo edesmenneen kanteleensoittajan, Arvo Kilvensalon ”Lapsuusajan valssia”. Samoin Einari Vuorelan runoihin sävelletyt laulut herkistivät monen kuulijan mielen.

Luhangan Laulajat päättivät konserttinsa komeasti laulamalla Kaj Chydeniuksen uudelleen säveltämän Keski-Suomen kotiseutulaulun.

AUNE TURUNEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 12/joulukuu 2012]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke