www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

TAMMIKUUSSA 2013

Vuodet vierivät ja vuosiluvut vaihtuvat, eletään jo vuotta 2013. Toivotaan, että tästä vuodesta tulisi meille kaikille onnellinen vuosi.

Putkilahdessa vuosi on vaihtunut vanhaan totuttuun tapaan hieman juhlien ja raketteja paukutellen. Talven valkeasta kauneudesta on saatu nauttia jo pitkään, sillä lunta satoi jo joulukuun puolella lähes päivittäin. Lumesta on saatu myös kärsiä, sillä ajokelit ovat liukkauden lisäksi olleet vaarallisia sakeana pöllyävän lumen takia.

Tämä tammikuinen lehtemme alkaa uuden vuoden kertomalla kylältämme iloisia uutisia. Ensimmäiseksi oikein suuri ja toivottu uutinen: olemme saaneet Putkilahteen uusia asukkaita, kokonaisen nuoren perheen! Lämpimästi toivotamme heidät tervetulleiksi kylämme asukkaiksi!

Iloisia asioita Putkilahdesta löytyy lisääkin. Virtasalmen rantaan on kohonnut komea omakotitalo ja sen myötä kylä näyttää entistä asutummalta ja elävämmältä. Erittäin mukavaa on kertoa myös, että kyläkauppamme on lähtenyt hyvin menestymään ja saavuttanut asiakaskuntaa oman kylän ulkopuoleltakin. Merkittävän hyvä asia on sekin, että Herapohjantie on syksyllä kokonaan peruskorjattu. Nämä asiat lisäävät kylämme elinvoimaisuutta ja asukkaidemme viihtyvyyttä.

Lehtemme on tällä kertaa löytänyt iloisia asioita myös Töppöspohjan suunnalta. Pohjois-Pohjanmaan tasangoilta Putkilahden mäkisiin ja metsäisiin maisemiin muuttanut kirjoittajamme kertoo, kuinka elämä uusissa olosuhteissa on kahden vuoden aikana päässyt alkuun.

Töppöspohjaan liittyy myös harvinaisempi uutisemme. Varmaankin useimmat meistä istuivat itsenäisyyspäivän iltana television äärellä seuraamassa Presidentin Linnan juhlavastaanottoa, mutta Töppöspohjalta syntyisin olevalle kutsuvieraalle läsnäolo juhlassa oli taatusti hieno ja mielenkiintoinen kokemus!

Juhlittu on toki Putkilahdessakin. Nuorisoseuran joulujuhlat ovat jo perinne ja ne kokoavat aina kylän väen yhteen. Seurakunnan diakoniapiiri vietti myös joulujuhlaa kylätalolla, joskin erittäin huono keli rajoitti osallistujien määrää.

On ilo saada tallentaa lehtemme sivuille kylämme asukkaiden kokemuksia ja muistoja elämänsä varrelta. On sykähdyttävää lukea tarinoita ajan riennosta lapsuudesta vanhuuteen saakka. Erikoisesti lapsuusajan muistot tulevat lähelle tunnelmina, aivan kuin unenomaisina kuvaelmina. Niiden äärelle on hyvä hiljentyä ja etsiä johdattelevia suuntaviivoja onnelliselle tulevaisuudelle.

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 1/tammikuu 2013 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke