www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Putkilahden koulun 1. ja 2. luokan oppilaat lukuvuonna 1957-58 – Missä he ovat nyt?


Kuvassa eturivissä vasemmalta oikealle: Kimmo Mäkinen, Martti Huujärvi, Anna-Liisa Savela, Kerttu Hämäläinen, Virpi Nurminen, Markku Ruth, Pirjo-Riitta Ekholm, Irma Peuha, Ilmo Jantunen ja Risto Kaunisto. Keskirivissä: Esko Riikonen, Eija Haapala, Lea Ikonen, Pentti Perttula ja Erkki Saarinen. Takarivissä: Kaija Ikonen, Anitta Virtanen, Vuokko Kopiseva, Maritta Karusalmi, Kyösti Koskinen, Raimo Rantanen, Jorma Mattila ja Mirjam Perttula sekä opettaja Aune Vasama. Kuvasta puutun ainakin minä – Reinan Anneli – joka satuin olemaan sairaana tuolloin. Josko muitakin puuttuu kuvasta? Kuvaa katsellessani mietin, mitä meille mahtaa kuulua? Erinäisin konstein pääsin kaikkien jäljille – paitsi Ilmo Jantusen. Google johdatti minut nimen perusteella Kanadaan, mutta ei voi tietää, olenko oikeassa Ilmossa.

Keskuudestamme ovat poistuneet Kaija Ikonen, Erkki Saarinen, Markku Ruth, Raimo Rantanen ja Kimmo Mäkinen. Kaija asui Jyväskylässä, Erkki Tuusulassa, Raimo Korpilahdella, Markku ja Kimmo olivat putkilahtelaisia.

Sananmukaisesti juurilleen ovat jääneet Martti Huujärvi ja Jorma Mattila. Paluumuuttajia ovat Kyösti Koskinen ja Anneli Lång (Reina), mutta kaukaa emme ole Kyöstin kanssa palanneet – kaupunginosasta vain toiseen. Korpilahdelta löytyy Kauniston Risto.

Jyväskylän ytimessä asuvat tänä päivänä Kerttu Taipale (Hämäläinen), Lea Kalinen (Ikonen), Anitta Pitkänen (Virtanen) ja Maritta Lahtinen (Karusalmi). Tampereen suunnalta löytyvät Pirjo-Riitta Laukkanen (Ekholm) ja Irma Peuha. Padasjoki on Virpi Kuurrevirran (Nurminen) kotipaikka. Eija Sironen (Haapala) asuu Hämeenlinnan lähellä ja Esko Riikosen tie on vienyt Porvooseen. Anna-Liisa Ahvenainen (Savela) on Vantaalla, Mirjam Vihavainen (Perttula) ja Pentti Perttula Helsingissä. Vuokko Belkhir (Kopiseva) asuu Tukholmassa. Eli me kaikki löydymme Jyväskylän eteläpuolelta.

Terveisiä vaan kaikille! Olisipa mukava tavata vaikka luokkakokouksen merkeissä. Anneli Lång

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 2/helmikuu 2013]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke