www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Lukijan tervehdys kylälehdelle

Talviset terveiset täältä pohjoisen Keski-Suomen Kivijärveltä. Lapsuuteni ja kouluaikani Putkilahden Korospohjassa viettäneenä on ollut mukava palata jo hyvissä voimissa takaisin Keski-Suomeen tuttuihin maisemiin yli 30 vuoden Etelä-Suomessa vietetyn ajan jälkeen.

Veikko Saarinen

Jo kouluaikana alkanut kova lukuharrastus on jatkunut näihin päiviin asti suhteellisen voimakkaana osana elämää. Putkilahden koulun sen aikainen kirjasto tuli luettua melko tarkkaan. Läksyt eivät ehkä niin paljon kiinnostaneet? Putkilahden Kylälehti on ollut alusta asti kiinnostavaa luettavaa, ensin irtonumeroina ostettuna Tuusulassa olon aikana. Sitten muutettuamme Kivijärvelle v.1997 jouluksi, alkoi lehti kiinnostaa yhä enemmän. Olen huomannut, että kun tuli 50 vuotta mittariin, alkoivat vanhat asiat ja lapsuuden maisemat kiinnostaa yhä enemmän. Niinpä vuoden 2002 alusta lähtien on Kylälehti tullut tilattuna kotiin. Sieltä on ollut mukava lukea monia tarinoita koulukavereiden elämästä ja muistakin heitä koskevista elämänvaiheista. Myös uusien kyläläisten tarinoita on ollut kiinnostavaa lukea ja oppia näin tietämään heidän ajatuksiaan Putkilahden kylästä ja elämästä siellä.

On ollut mukava huomata näistä jutuista lehden palstoilta että tasapaino säilyy kylien välillä. Tästä hyvä esimerkki on se, että kun minä olen ajautunut Putkilahdesta Kivijärvelle on Hannu Pekkarinen Kivijärvellä syntyneenä ajautunut Putkilahteen asumaan.

Tässä kun on ollut aikaa seurata maailman menoa on tullut mieleen, että me ns. suuret ikäluokat taidamme olla ainoita tänä päivänä, jotka luemme yleensä lehtiä, nuoremmat näyttävät hakevan tietonsa netistä. Toivottavasti kuitenkin tällaisilla kylälehdillä riittää lukijoita jatkossakin, ainakin toivon niin. Onnea 20-vuotiaalle Putkilahden Kylälehdelle, toivoo ahkera lukija Kivijärveltä!

teksti Veikko Saarinen
kuva Aune Turunen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 3/maaliskuu 2013]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke