www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Putkilahden kinkerit

Maaliskuisena talvimyrskyiltana kokoonnuimme Nikkilän taloon perinteiseen kinkeritapahtumaan.

Talviasuinen Nikkilän talo toimi kinkeritapahtuman kokoontumispaikkana.

Kahvitarjoilun jälkeen aluekappalainen Marjut Haapakangas piti alkurukouksen. Kanttori Petri Tiusasen johdolla laulettiin virsi. Sitten keskusteltiin läksynä olleesta viidennestä käskystä. Käskyjen selityksiä on muutettu jotenkin vähemmän tuomitseviksi, ei välttämättä hyvään suuntaan.

Marjut kehotti meitä olemaan tukena ja turvana lähimmäisillemme kun vaikeudet kohtaavat heitä. Hän muistutti myös anteeksi pyytämisen ja anteeksi antamisen tärkeydestä. Kauniita sanoja, mutta monesti ei toimi meidän välillämme siten. Anteeksi pyytäminen on yksi vaikeimmista tehtävistä. Pitää olla rohkeutta mennä asianomaisen luo myöntämään omat pahat tekonsa ja puheensa. Käy usein niin, että alamme päinvastoin karttaa hänen kohtaamistaan.

Vilkkaana käydyn keskustelun välillä laulettiin tuttuja ja vieraitakin virsiä.

Vielä valittiin toimihenkilöitä kinkeripiirin toimintaan.

Turusen Uolevi luovutti kylän vanhimman tittelin Nikkilän isännälle Amos Hokkaselle. Salmelan Virpi jatkaa diakoniavastaavana. Kuhaniemen Sisko ja Kakon Orvokki huolehtivat yhteisvastuukeräyksestä Salon Ailin toimiessa apuna. Orvokki peri lähetysvastaavan homman Annikki Saariselta. Hakasen Riitta hoitaa raha-asiat. Kinkeritoimikunta jatkaa entisessä kokoonpanossa. Seuraavan vuoden kinkerit pidetään Kilvensalossa, Aili Salon kodissa.

Kiitokset kinkeritalon isäntäväelle Seija ja Amos Hokkaselle ystävällisestä vastaanotosta ja vieraanvaraisuudesta!

KIRSTI KAUNISTO
KUVA: AMOS HOKKASEN ALBUMISTA

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 4/huhtikuu 2013]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke