www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Onni Sorsa on kuollut

Onni Johannes Sorsa sai iäisyyskutsun 8.2.2013 Keski-Suomen keskussairaalassa. Hän oli syntynyt 23.06.1925 Lauri ja Toini Sorsan perheeseen Putkilahdessa. Onni oli toinen lapsista Johannan jälkeen ja sitten syntyi vielä Hertta. Onni kävi kansakoulun Putkilahdessa.

Vartuttuaan aikuiseksi oli menossa jatkosota. Onni joutui lyhyen koulutuksen saaneena rintamalle ja haavoittui vaikeasti. Pitemmän aikaa sairastettuaan toipui kuitenkin työkykyiseksi.

Sisaret avioituivat Korpilahdelle. Onni jäi vanhempiensa kanssa jatkamaan kotitilan töitä. Hän toimi nuorisoseurassa monenlaisissa talkootöissä ja oli hyvä myös näyttelemään.

Sitten kylälle ilmestyi Maaningalta nätti tyttö, niinpä Onni tutustui ja rakastui ja toi Enna-Liisa Miettisen Laurilaan emännäksi. Alkuun asuttiin yhteistaloudessa ja sitten nuoret saivat isännyyden taloon. Onnin äiti kuolikin aika pian. Navetta tehtiin uusi ajanmukainen ja karjaa lisättiin. Asuintaloa myös laajennettiin kun perhe kasvoi. Lapsia Enna ja Onni saivat kahdeksan. Kaikki ovat opiskelleet ylioppilaiksi ja kouluttautuneet ammattiin. Kyllä siinä on saanut ahertaa kasvattaessaan suuren perheen hyviksi yhteiskuntakelpoisiksi ihmisiksi. Siinä sivussa vielä osallistua puhelin keskuksen hoitoon tarvittaessa. Onni teki kaikkia puutöitä ja tuppipuukkoja siinä avustaessaan nuoria talon töissä. Pirkka jäi jatkamaan vanhempiensa ammattia. Lisämaata on saatu hankittua vähitellen, jotta tila on saatu elinkelpoisemmaksi. Onni oli hyvin sitkeä uurastaja ja halusi asua kotonaan koko elämänsä. Lyhyen aikaa kerkesi olla sairaalassa kun lähdön aika koitti. Rauha hänen muistolleen.

NAAPURI KIRSTI KOSKINEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 4/huhtikuu 2013]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke