www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Mervin ja Dollyn kuulumisia

Sain isoimman joululahjan aikoihin, kun sain 22.12.2011 tiedon, että Dolly tulee taloon ja pistää talon mullin mallin. Toisin kävikin kun tuli perinteisen rauhallisuuden omaava, musta, ihana lapukkatyttö, joka täytti talon ja sydämen riemulla sekä eloisilla liikkeillä. Kiitos kaikille Dollyn hoitajille ja tuojalle Annille erityisesti. Aivan ihana pakkaus siis tuo Dolly. Olimme otettuja koirasta ja kun joulukin oli tulossa, olimme onnellisia vaikkakin evakossa talon vesivahingon takia. Tieto, että saan koiran, antoi valoa elämään.

Mervi ja Dolly

Aputassuvanhus Lettu alkoi jo hiipumaan työkäytöstä. Hän oli ilmeisesti jo sitä mieltä että joutaa niin sanotusti lepäämään laakereillaan eläkepäivillä. Onhan ikää jo kohta 14 vuotta. Se kulkee kuitenkin mukavasti lenkkejä, mutta mieluiten antaa toiselle tilaa työn tekemiseen. Onhan Lettu kuitenkin mukana aina yrittämässä kun Dolly tekee töitä, ettei tuntisi itseään vanhaksi ja hyljätyksi koiraksi.

Dolly ja Lettu ovat olleet alusta asti kuin mansikat ja lettu. Lettu otti vastaan uuden tulokkaan hienosti: niin kuin Dolly olisi aina ollut meillä. Ne kulkevat lenkillä perätysten, mikäli tarve näin vaatii. Vanha kulkee kannoilla ihan omia aikojaan, siihen vaan joskus meinaa pitkästyä, mutta onhan vanhalle koiralle annettava aikaa kulkea omaa vauhtiaan.

Elämä tuntuisi ilman sydämen valtaajaa tyhjältä. On enempi sisältörikkaampaa elämää, kun on koira joka vie emännän ulos. Näin on syy lähteä itsekin raitista ilmaa saamaan. Ei siis niin päin että omistaja vie koiraansa ulos, vaan koira vie omistajaansa ulos. Vai mitäs olette mieltä?

Meitä ei pitele huonot ilmatkaan, sataa mitä tahansa aina lähdetään. Ainut huono puoli meillä on Jyväskylässä tämä talvikunnossapito, siitä saisi tehdä yhden jutun IT-lehteen. Aina aurat kasaa lumivalleja kulkureiteille, josta meidän pitäisi mennä. Lapiosta on apua, jos vaan näkyy sen käyttäjää lähettyvillä. Lapio löytyy (pienoismallina) pyörätuolin takaa. Terveet ihmiset eivät aina uskalla tulla auttamaan, kun pelkäävät tartuntaa vammaisuudesta ja sitä, että osaako tuo ihminen edes puhua ymmärrettävästi. Mutta tuo Dolly ymmärtää ja sehän riittää, sen kanssa voi odotella tulevaa apua. Sillä on sellainen vauhti toisinaan päällä kun liivit otetaan pois että oksat pois. Ei aina edes ehtisi kuvaamaan sen lennokasta kulkua, mutta kyllä Dollyn aputassuista on apua.

15.1.2013 kevättä odotellen!

TEKSTI JA KUVA: MERVI MÄKELÄ

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 4/huhtikuu 2013]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke