www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Pulmusilla 5-vuotisjuhlakonsertti

Oli helluntai 19. toukokuuta 2013. Herkimpään hehkuunsa herännyt kesä oli kauneimmillaan, kun runsaslukuinen yleisö kokoontui Nuorisoseurantalolle Putkilahden Pulmusten järjestämään 5-vuotisjuhlakonserttiin.

Konsertin runsaslukuista yleisöä

Konsertti alkoi Mirja Könnön soittaessa “Kulkurin valssia”, jonka aikana juhla-asuiset Pulmuset astuivat lavalle ja laulun mahti valtasi salin. Tarja Halttunen toivotti yleisön tervetulleeksi ja muisteli lyhyesti Pulmusten viisivuotista taivalta. Hän kertoi olevan lähes päivälleen viisi vuotta siitä, kun Pulmuset esiintyivät ensimmäisen kerran.

– Se ei ollut konsertti, lauloimme vain muutamia lauluja vieraille Riilahdessa. Olimme näes aika noviiseja, koska oli kulunut vain kolme kuukautta siitä, kun ensimmäisen kerran kokoonnuimme yhteen.

Idea lauluyhtyeen perustamisesta oli Mirja Könnön. Hän kokosi ryhmän, johon kuuluvat Maire Järvinen, Sisko Ruth, Virpi Ruth-Salonen, Sirpa Weijo ja Tarja Halttunen, Mirja itse säestää laulajia haitarilla.

Pulmuset

Näiden kuuden naisen lauluryhmä on pysynyt tiiviisti yhdessä koko viiden vuoden ajan ja toiminta on ollut katkeamatonta. Maire Järvisen muistiinpanojen mukaan laulun merkeissä on kokoonnuttu tähän mennessä jo 175 kertaa. Noihin kertoihin sisältyy harjoitusten lisäksi esiintymisiä, joita on vuosien mittaan kertynyt jo kymmeniä, sen lisäksi on tehty yhteisiä retkiä ja matkoja.

– Meillä on aina ollut ilo vahvasti läsnä, kun olemme tavanneet. Yleensä alkurupatteluun ja kuulumisiin on mennyt tunti, joskus toinenkin. Kummallista, vaikka ollaan näin vähäpuheista sakkia, totesi Tarja hymyssä suin.

Konserttiohjelma koostui pääosin vanhasta iskelmämusiikista. Ohjelmistosta Pulmusilla ei ole puutetta, sillä valmiiksi harjoiteltuna on jo yli 100 laulua. Tällä kertaa ohjelmaan oli valittu 16 laulua. Koko runsaan ohjelman Mirja säesti laulajia haitarillaan ja naiset lauloivat tulkiten tekstejä ilolla ja antaumuksella. Piristävänä uutuutena Pulmusten esityksissä olivat laulajille sovitetut muutamat soolo-osat sekä laulujen henkeen hauskasti valitut asusteet. Yleisö katseli ja kuunteli esityksiä nautinnolla.

Konsertin väliajalla nautittiin pullakahvit, jonka jälkeen ohjelma salissa jatkui Mirja Könnön soittaessa vanhan suosikkisävelmän “Mantsurian kummut”. Pulmuset lauloivat vielä useita lauluja, kuultiin muun muassa “Heili Karjalasta” ja viimeiseksi “Iltatuulen viesti”. Yleisön pyynnöstä ylimääräisenä saatiin kuulla “Hymyhuulet”. Konsertin päätteeksi Tarja Halttunen kiitti yleisöä mukana olosta ja toivotti hyvää helluntaita kaikille.

Mirja Könnö haluaa myös kiittää yleisöä ja kaikkia talkoolaisia hyvästä yhteistyöstä ja avusta. Konsertin saaman hyvän palautteen rohkaisemana Mirja lupaili, että pienen loman jälkeen Pulmuset alkavat harjoitella seuraavaa konserttia varten.

TEKSTI JA KUVAT AUNE TURUNEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 6/kesäkuu 2013]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke