www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

KESKISUVEN RIKASTA AIKAA

Elämme parhaillaan keskisuven rikasta aikaa. Koko luomakunta, maat, metsät, vedet, pellot ja puutarhat tarjoavat juuri nyt parhaintaan. Uusi sato odottaa kerääjiään ja herkkusuilla on onnenpäivät. Suomalaisessa ruokakulttuurissa on aina osattu antaa arvo kotimaisille luonnonantimille. On hyvä asia, että perhepiirin lisäksi kouluissakin kiinnitetään huomiota ruokien terveellisyyteen.
– Mitähän alan ihmiset keskustelivatkaan entisajan kouluruuista, luetaanpa aiheesta lehdestämme.

Ruoan lisäksi terveyden aakkosiin kuuluu tärkeänä osana liikunta. Leppeät kesäkelit vetävät ihmisiä usein ulkosalle liikuntaharrastusten pariin, tavallisimmin juoksemaan tai kävelemään. Kuinka riemullista onkaan kesäaskelien kepeys! Jalan noustessa kevyesti on mukavaa lähteä lenkkeilemään metsäpoluille tai järvien rantamille. Mikä nautinto onkaan kävellä kotikylän tanhuvilla maisemia katsellen ja muistoissa eläen! Ja kaikki kesäiset tuoksut ja lintujen äänet, ne yhdessä lumoavat kulkijan matkan.

On hienoa, että viime vuosien aikana Urheiluseura Ketterä on ryhtynyt järjestämään kylän väelle liikuntatapahtumia sekä talvella että kesällä. Tänäkin kesänä Putkilahden urheilukentällä pidettävät leikkimieliset kisat liikuttavat kaikenikäisiä ihmisiä hauskoilla tempauksillaan.

Kylämme kesäajan mukaviin antimiin kuuluvat myös monet yhteiset kokoontumiset. Putkilahden Nuorisoseura on tänä kesänä ponnistellut ahkerasti ja saanut valmisteltua kahdet iltamat näytelmineen ja pitivätpä vielä porukalla kirpputorinkin. Kesäkuun alussa jatsit vetivät musiikin ystävät koolle ja juhannuksen jälkeen avattiin Koulupuiston tiloissa Ulla Rupan (Virta) taidenäyttely “Vuosien varrelta”. Tämä kaikki on kesämme rikkautta.

On ilahduttavaa, että henkisen ja fyysisen vireyden ja viihtyvyyden ylläpitämiseksi uurastetaan kylällämme. Se on myönteistä, hyvää toimintaa, joka rakentaa hienolla tavalla kotikylämme kulttuurista kuvaa.

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 7/heinäkuu 2013 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke