www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

KOTISEUTU ANTAA JUURET

Kesämme on jo hiljalleen hiipumassa syksyyn päin ja mielen valtaa haikeus, ikävä. Näinkö pian tuo ihana aika taas meni? Mutta muistoja kesästä sentään jäi, paljonkin.

Kesä on aikaa jolloin liikutaan enemmän kodin ulkopuolella. Tavallisimpiin kesäajan rientoihin kuuluvat käynnit sukulaisten luona, vierailut tuttavissa ja usein myös osallistutaan paikallisiin kulttuuritapahtumiin.

Hyvin usein kesämatkat suuntautuvat lapsuusajan kotiseuduille.

Kotiseutu on sana, jonka sisällöstä löytyvät maailman rakkaimmat paikat ja ihanimmat maisemat, siihen liittyvät muistot ja tunnelmat, kaikkein läheisimmät ihmiset, sukulaiset, naapurit ja ystävät.

Tänä kesänä Putkilahdessa on käynyt monia täällä lapsuutensa viettäneitä ihmisiä, koulunsa täällä käyneitä ja kauan sitten täältä pois muuttaneita; kaikki he ovat täältä juurensa saaneet, eväät elämänsä matkalle.

– Tapasivatko he täällä käydessään muistoihinsa kätkeytyneet lapsuutensa tutut maisemat, vanhat leikkipaikat ja pihamaat? – Sykähtikö heidän rinnassaan rakkaus kotiseutuun?

Putkilahtea pidetään yleisesti hyvänä asuinpaikkana. Luonnonkauneuden lisäksi kylässämme vallitsee hyvä henkinen ilmapiiri. Se on onnellista. Kaikkialla ei ole näin. Turvattomuuden tunne on lisääntynyt kotimaassamme. Huolestuttavina asioina nähdään kasvanut rikollisuus, väkivalta ja välinpitämätön elämänasenne. Toisen kunnioittaminen on jäänyt monesti ”minä-minä” -hengen alle.

Kuinka tärkeätä olisikaan kaikkien yhdessä ponnistella niiden asioiden hyväksi, joiden avulla rauhallinen, hyvä elämä voisi säilyä kaikkialla maassamme.

Kotoa ja kotiseudulta saatujen hyvien elämänarvojen säilyttäminen on tärkeä askel tähän suuntaan.

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 8/elokuu 2013 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke