www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Virranpojan kesäkauppapäivä 12.6.

Kyläkauppamme, Virranpojan, kesäkauppapäivä valkeni kauniina, lämpöisenä ja aurinkoisena. Kaupan pihalle kannettiin pöytiä ja ilmapiiri oli iloinen. Mahtava päivä tulossa! Mukavaa, että Pirkko ja Jukka ovat ideoineet tällaisen kesäkauppapäivän, joka nyt toteutettiin toista kertaa.

Aurinko porotti jo aika kuumasti ainakin Putkilahden kyläseuran myyntipöytään. Riikosen Marja oli varustautunut fiinillä lierihatulla, ettei vain lämpö tekisi kepposia. Myyntipöydästä löytyi paljon kirjoja, joita kyläläiset ja mökkiläiset olivat lahjoittaneet. Niitä sai ostaa ja maksaa sitten omantunnon mukaan. Jos osti trendikkään (upeat värit) Kyläseuran kangaskassin ja sen niin täyteen kirjoja kuin vain mahdollista, hintana oli kymppi. Ei ollenkaan paha, eihän? Kirjoista löytyi romantiikkaa, jännitystä, seikkailua ja huumoriakin. Syysviimoja ja vaikka liiallista aurinkoa varten löytyi myynnistä upouusia putkihuiveja, joita voi mielensä mukaan laittaa vaikka kaulaan tai päähän, monella eri tavalla. Itseltänikin sellainen jo löytyy tulevan syksyn lenkkejä ajatellen.

Pirjolla oli myynnissä toinen toistaan kauniimpia itse kudottuja mattoja, maalattua posliinia ja kerta kaikkiaan upeita kortteja, moneen eri tilanteeseen. Kauppa kävi tällä rouvalla oikein upeasti!

Kyläkaupan kauppapäivän aputytöt Emma ja Janna virittelivät grilliä ja saivat kuin saivatkin ainakin muutaman makkaran myytyä. Vieressä oli nimittäin kilpaileva pyttipannupiste, jossa Ruthin Sisko ja Matti kovasti kauppasivat suolaista syötävää helteisenä päivänä. Maistuihan se hyvälle! Jälkiruoaksi täytyi hakea kaupalta kahvit ja munkit ja niin sitä taas jaksettiin eteenpäin.

Uljamon Kaarina oli taas ahkerana paikalla. Hänellä oli myynnissä aurinkovärjättyjä pöytäliinoja, monen värisinä vaihtoehtoina. Lisäksi patalappuja, koristetyynyliinoja ja kaikenlaista muuta taattua käsityötä.

Aina niin iloiset ja visertelevät Pulmuset lauloivat tuttuja sävelmiä Mirjan haitarin säestyksellä. Kyllä nämä laululinnut kuuluvat ehdottomasti Putkilahden kesään!

Allosen Hannu soitteli kitaraa ja lauloi. Saipa hän minutkin innostumaan ja laulamaan kanssaan. Se olikin sitten mukavaa!

Kaupan Pirkko parkkeerasi ajokkinsa ja toimi kiitollisena yleisönä, vaikkakin kyllähän siellä taisi muitakin olla, ainakin ohikulkumatkalla.

Turusta asti oli kauppapäivään tultu myymään puukäsitöitä. Kojusta löytyi nimikoituja pyykkipoikia ja paistolastoja ja vaikka mitä muuta. Viereisellä paikalla olikin kenkämyyjä, jos vaikka olisi tarvinnut uudet kengät loppukesän rientoihin.

Ettei ihan kamalasti olisi alkanut pyttipannut, makkarat ja munkit vatsassa painamaan, niin Ketterän miehet, Niilo ja Veikko, pitivät kisapaikalla huolen siitä, ettei vain kukaan heittäydy aivan laiskaksi ja auringon hyydyttämäksi. Kävinkin kokeilemassa kisailuja, mutta tikkataulun tikoissa täytyi olla joku vika, kun eivät siihen napakymppiin millään osuneet. Ihmeellistä! tasapainoilussa onnistuin niinkin hyvin, että sain palkinnoksi Pätkis-patukan, josta tuli päivän aikana minttusuklaamömmöä.

Könnön Mirja ja Pentti soittelivat ilmoille vielä haitareillaan sellaisia sulosäveliä, ettei varmasti jäänyt kenellekään epäselväksi, että kesän ja kauppapäivän tunnelma olivat nyt parhaimmillaan!

Tätä juttua nyt kirjoittaessani toivonkin, että ensi kesänä viettäisimme jo kolmatta kertaa kesäkauppapäivää yhtä mukavissa merkeissä ja lisää ihmisiä mukaan tapahtumaan! Kiitos Pirkko ja Jukka mieleenpainuvasta päivästä.

MARJO MERIVIRTA

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 8/elokuu 2013]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke