www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Kilvensalmen nähtävyydet

Sutjakan sähköposti ja kesäkirjasto ”Hei, näinä kyläkirjastojen lopettamisaikoina ovat vastavoimat liikkeellä. Kilvensalmen parkkipaikan yhteiseen roskakatokseen on ilmestynyt kesäkirjasto! Kaikki sielläpäin liukuvat voivat tuoda ja lainata kesälukemista.

Ja valokaapelikin on jo ilmeisesti paikoillaan, sillä sähköpostikin toimii... Terveisin kesäasukkaat.”

Tällaiset viestit ilmestyivät eräänä heinäkuisena iltana kännykkääni, kiitos vain lähettäjälle. Uteliaisuuteni heräsi ja päätin lähteä katsomaan ihmeitä paikanpäälle. Hieno kesäretki reissusta tulikin, –- kauniit maalaismaisemat, tyytyväisiä lehmiä tienvarren pellolla, kumpuilevaa soratietä jossa kiperiä pensaitten peittämiä mutkia ajojännitystä lisäämässä. Mutta lopulta se tuli vastaan:

Kilvensalmen kuuluisa roskakatos

Kilvensalmen parkkipaikka ja kuuluisa roskakatos. Tavalliselta roskakatokseltahan se näytti, tosin seinällä oli kahdessa pitkässä rivissä paljon postilaatikoita.

Mutta laatikoiden vieressä se oli: SUTJAKAN SÄHKÖPOSTI.

Seinään oli kiinnitetty pistorasia ja siihen työnnetty pistoke johdonpätkä perässään. Siihen vain kirjelappu, niin toimiihan se uskomattoman ”sutjakasti”!

Katoksen sisällä olivat roskasäiliöt hyvässä järjestyksessä tavaraa kukkuroillaan ja kaikki lajiteltuina omiin kaukaloihinsa. Hienoa!

KIRJASTO

Mutta etunurkkauksessa, aivan ovisuuaukon vieressä, ihan totta, on KIRJASTO: siististi laudoista rakennettu hyllykkö ja siinä tarjolla valikoima monipuolista kirjallisuutta. Kirjojen alapuolella on vielä nätti lokero kuvalehtiä varten. Loistava idea! Kyllä Kilvensalmella osataan!

TEKSTI JA KUVAT: AUNE TURUNEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 8/elokuu 2013]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke