www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Tanja ja Dan muuttivat Kassaareen

Tanja ja Dan Käld muuttivat noin vuosi sitten Putkilahden Kassaareen. Tanja siirtyi asumaan samaa pihapiiriä jo neljännessä polvessa. Kaipaus omaan hiljaiseen ja avaraan ympäristöön kutsui heitä. Perheen rakkaat koirat, Jalmari ja Paavo, ovat nyt varsinaisessa paratiisissa, ei kennelyskää, kakkapusseja ja Päijänne missä uida.

Perheen rakkaat koirat Paavo ja Jalmari

Päijänne, Danin unelma, mikä on miehen saapuessa kalareissulta, kurauttaa omaan rantaan ja mennä savusaunaan, Hunttilan isäntä. Hyvää vastapainoa tehdastyölle Kaipolassa.

Tanja työskentelee hammaslääkärinä Jämsänkoskella. Tänä kesänä ei ole kukkapenkkejä rapsuteltu.

Talosta purettiin vanha lisäsiipi pois ja ylä-alakertaa laajennettiin 60 neliötä. Remontti on laittanut anopit, apet ja sisarukset töihin. Huumori on mustaa ja hyvin sisäpiiristä, kuten arvata saattaa. Miltei kaikki tarvittava ulkopuolinen työ on löytynyt oman kylän kesäasukkailta, vieläpä Kassaaresta. Ei tarvitse kikkailla ja selitellä kun tietävät jalan asennosta mitä nuoripari toivoo.

Lattioita purettaessa etsittiin aarretta, se jäi kuivuneeseen lampaan sorkkaan. Yllätyksiäkään ei löytynyt, onneksi, hyvin oli Eero-pappa kotinsa tehnyt. Pihapiiristä löytyi kaikki tarvittava valmiina. Verstas ja harrastetilaa on. Navettaan on valmistunut lämpökeskus.

Oivalta jäi yksi unelma ja haave toteuttamatta: vanhasta puhelinkopista maisema-wc traktoritallin nurkalle. Suora näköyhteys niemeen meneviin mökkiläisiin ja Päijänteelle.

Pirjo roudaa kukkiaan Salmenrantaan, koska Tanja sanoo siirtyvänsä pensasistutuksiin ja hyötypuutarhaan. Allekirjoittanut on kuljettanut monet autokuormat tavaraa hyväntekeväisyyteen.

Tämän syksyn aikana valmistuu talon sisusta ja tulevana suvena ulkokuori ja pääsee pihan kimppuun. Kaunista tulee, mutta kateeksi ei käy, työmäärä on mieletön. Tunteja ei jaksa laskea. Paperisota hervotonta, kysyy hermoja. Onneksi tosiaan lähipiirissä on näitä ammatti-viisaita, jotka hymysuin ovat kaavakkeita täyttäneet.

Uskon, että mukana olevat ja korkeammalta pilveltä seuraavat ovat tyytyväisiä. Talo on hyvissä käsissä. Tanja on kuin Rantasen Kerttu naurunkursatuksineen, ja aina on erilainen leipomus pöydällä. Näen silmissäni, miten Rantasen Eero hieraisee etusormella nenäänsä ja sanoo: ”Minä sitä jo varottelin, että hammasleäkäristä tulee Soaren nuor`emäntä!”

TARJA-MAARIT OIKARI

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 9/syyskuu 2013]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke