www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Putkilahden Eräpoikien kesäkokous pidettiin 17.8.2013

Putkilahden Eräpoikien kesäkokous käynnistyi vakiintuneen tavan mukaan ampumakilpailulla Luhangan ampumaradalla. Hyvän sään vallitessa toteutetun haulikkokilpailun voittaja oli Markku Jokinen, joka pudotti kahdestakymmenestä kiekosta 13, joka on oikein hyvä suoritus. Toisena oli Jorma Autioniemi ja kolmanneksi eniten särki kiekkoja Jukka Autioniemi. Elokuiset kiireet olivat verottaneet osallistujien lukumäärän seitsemään jäseneen.

Kiekkokisan tultua ammutuksi siirryttiin seuran kodalle pitämään kesäkokousta. Puheenjohtajana toimi jämptiin tapaansa Jukka Autioniemi. Kokouksessa päätettiin mm. osallistua ensi keväänä Riihimäen Erämessuille yhteiskuljetuksella, josta informoidaan tarkemmin talven kokouksessa. Talvikokous pidetään lauantaina 25. tammikuuta 2014 klo 14 alkaen Simolan villisikatilan kodalla.


Kuvassa vasemmalta Markku Jokinen, Heikki Peuha, Jukka Autioniemi, selin Hemming Sandvik, Asko Sorsa ja Reko Autioniemi
Kuva Ossi Kettunen

Paitsi messuista ja ampumatuloksista puhuttiin kahvimukin ja makkaranuotion äärellä luonnollisesti paljon metsästyksestä. Käsiteltiin karhut ja ilvekset sekä pohdittiin kanalintujen vähäisyyttä. Metso päätettiin rauhoittaa metsästyskaudeksi ja toiveena oli, ettei myöskään teeriparvea verotettaisi kokonaan, vaan kestävän metsästysperiaatteen mukaan jätetään teeriäkin seuraavia poikueita kasvattamaan.

Puheenaiheena oli myös mahdollinen jo useiden vuosien aikana virinnyt ajatus sorsalinnuille rakennettavasta kosteikosta. Se kirvoitti hyvän keskustelun, mutta vielä ei menty toimeenpanopäätökseen asti. Ehkä se on tulevaisuudessa vielä toteutuva projekti monen muun metsästysyhdistyksen mallin mukaisesti. Siihen saattaisi olla saatavissa myös EU-avustusta.

Pienpedoista luonnollisesti supi ja minkki olivat vahvasti esillä, vaikka tänä vuonna ei supien tuhoamisesta palkintoa jaettukaan. Molemmat Suomen alkuperäiseen luontoon kuulumattomat pedot kuitenkin ovat pahin syy kana- ja sorsalintujen heikkoon kantaan. Niiden hävittämiseen tarvitaan talkoovoimaa ja kärsivällisyyttä. On hienoa, että monet seuran jäsenet uhraavat sekä aikaa että vaivaa petokannan pienentämiseen. Siinä monen jäsenen metsästyskoiratkin ovat lujilla. Lintukantojen elpyminen on varmasti antoisa palkinto ponnisteluille.

Lopuksi käsiteltiin maanvuokraustilannetta ja todettiin Heikki Peuhan ja Jorma Autioniemen tehneen hienoa selvitystyötä ja rekisterin nyt olevan ajan tasalla. Todettiin, että putkilahtelaiset maanomistajat ovat hienosti vuokranneet maitaan, mutta toivottiin, että niitä saataisiin vuokrattua lisää ja sitä kautta voisi tulla yhdistykseen myös uusia jäseniä mukaan.

Lopuksi toivotaan hyvää ja vahingotonta metsästyskautta.

KOKOUKSEN SIHTEERI OSSI KETTUNEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 9/syyskuu 2013]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke