www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Tuula, onnellinen paluumuuttaja

Sininen koulu on saanut uuden asukkaan. Putkilahdessa syntynyt ja täällä lapsuutensa viettänyt Tuula Elfvengrén kertoo olevansa onnellinen paluumuuttaja. Jo 16-vuotiaana työelämään muualle siirtynyt Tuula tunnustaa koko ajan kaivanneensa takaisin Putkilahteen. Kaupungin levoton ja meluinen elämäntapa ei häntä miellyttänyt. Yhtenä kiusana hänen kohdalleen tulivat homeiset asunnot, joissa elämä oli tuskallista. Lopulta päätös muutosta maalle varmistui, kun hän sai tiedon Putkilahdessa olevasta vuokra-asunnosta.

Nyt muutto on tehty ja koti Tuulalle ja hänen rakkaalle Lyyli-kissalleen on valmiina. - Olen tullut kotiin, huokaa Tuula onnellisena. - Ja mikäs on ollessa, kun asunto on hyvä ja tilava, lämmityspuut liiterissä valmiiksi hakattuina ja kauppa muutaman sadan metrin päässä. Myös kaikki omat ihmiset asuvat samalla kylällä. Täällä on turvallista ja rauhallista elää.

Tuula Elfvengrén ja Lyyli-kissa

Tuula on jo täysin juurtunut takaisin kotikylään, sen huomaa hänen innostaan päästä työntämään sormensa multaan. Kukkapenkit ja kasvimaat ovat jo kuokittuina ja monet suunnitelmat ensi kesän istutuksia varten ovat jo valmiina. Tuula nauttii puuhailusta pihamaalla. - Pihatöissä sielu lepää kun saa puuhailla omaan tahtiinsa ja aina silloin kun huvittaa.

Myös Lyyli on enemmän kuin tyytyväinen maallemuutosta. Kisulin elämä on täynnä seikkailuja ja suurenmoista vapautta, jota kaupunkielämä ei kissalle tarjonnut. Koulun ympäristö on saanut ahkeran hiirenpyydystäjän josta kaikki varmasti iloitsevat.

Tuulan harrastuksista puhuttaessa hänen toivomuksenaan olisi, että Putkilahdessa järjestettäisiin tanssikursseja. Myös laulu on Tuulalle tärkeä, erikoisesti hän pitää karaokelaulamisesta ja on esiintynytkin muun muassa laivoilla. Puikotkin pysyvät Tuulan käsissä ja sukkia ja villapaitoja syntyy aina tarvittaessa.

Tuulan ajatus on, että hän on syntynyt palvelemaan ihmisiä. Tämä kaunis ajatus levittäköön lämmintä henkeä kylämme ihmisten keskuuteen laajemminkin.

Tervetuloa takaisin Putkilahteen, Tuula!

TEKSTI JA KUVA AUNE TURUNEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 11/marraskuu 2013]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke