www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

JOULUA ODOTELLESSA

Kalenterivuotemme viimeinen kuukausi on menossa. Joulu lähestyy ja monenlaiset valmistelut juhlaa varten on jo aloitettu monissa kodeissa. Putkilahdessa joulua vietetään vanhoin perinteisin tavoin ja tottumuksin.

Joulun alla lähettelemme toinen toisillemme joulutervehdyksiä. Suurin osa tervehdyksistä kulkee postin kautta kortteina, kirjeinä ja paketteina. Viime vuosina joulukortteja on lähetetty miljoonittain, samoin paketteja lähetetään mahtavia määriä. Toisinaan kuulee kysyttävän, että lisäävätkö joulutervehdykset jo muutoinkin yleistynyttä joulun kaupallistumista ja ovatko ne vain turhaa muodollisuutta. Oli niin tai näin, niin onhan se kaunis tapa muistaa läheisiään ja ystäviään edes kerran vuodessa pienellä joulutervehdyksellä.

Joulu on monella tavalla mukavaa ja tunnelmallista aikaa. Parhainta joulussa on se, kun voi hetkeksi irrottautua arkisista töistä ja viettää aikaa perheen kanssa nauttien hyvästä ruoasta ja leppoisasta yhdessäolosta. Joulun tunnelmaa täydentävät hyvät luettavat kirjat ja upea joulumusiikki.

Joululaulut kuuluvat tärkeänä osana juhlatunnelman luomiseen. Ihmeellisesti joulun kristillinen sanoma on säilynyt rakastetuimmissa joululauluissamme kautta vuosisatojen. Tänä jouluna, niin kuin aina ennenkin, kaikuu kirkoissamme vanha jouluvirsi: ”Enkeli taivaan lausui näin...”

Virressä kerrotaan ensimmäisestä joulutervehdyksestä joka tarkoitettiin ”kaikelle kansalle”. Se oli iloinen tervehdys. – Olisikohan meidänkin joulutervehdyksillämme hiljaista kaikua tästä tervehdyksestä?

Joulu on ilon ja valon juhla, se on myös hyvän tahdon juhla. Otetaan se iloiten vastaan. Toivotan kaikille Putkilahden Kylälehden ystäville

Rauhallista Joulua ja
Onnellista Uutta Vuotta 2014!

Samalla kiitän kaikkia kylälehtityöhön monin eri tavoin osallistuneita useita vuosia kestäneestä yhteisestä, miellyttävästä ja sisältörikkaasta taipaleesta! Rakkaudella tätä työtä on tehty. Sydänlämpöiset kiitokset teille kaikille!

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 12/joulukuu 2013 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke