www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Kesämuistoja Aholasta

Pieniä kenkiä kuistin täydeltä, hiekkalelut pitkin pihaa, iloisia kiljahduksia pihan perältä ja pienten jalkojen töminää vintiltä = kesä Aholan mummun ja papan luona.


Serkukset Aholan mummun ja papan hiekkakasalla.
Vasemmalta: Päivin tyttö Tuuli 1v.3 kk, Jarkon poika Antti 9v., Sirpan poika Joni 11kk, Jarkon tyttö Anni 7v., sylissään Kirsin poika Anton 6kk, Sirpan poika Jere 6v. ja Sirpan tyttö Jenni 2,5v.

Isommat lapset – Antti, Anni ja Jere odottivat innolla pääsyä ”maalaishuvipuistoon” eli traktorin ja puimurin kyytiin. Antti isoimpana pääsi jopa ajamaan traktoria. Päältäajettavan ruohonleikkurin ajo oli myös suosittu huvittelumuoto ”korkeasta pääsymaksusta” huolimatta. Ruohoa nimittäin pääsi leikkaamaan, kun oli ensin kitkenyt kasvimaata ikään suhteutetun määrän.


Antti ja Anni ruohonleikkuussa. Annin tai Jeren piti istua kyydissä painona, koska Antin paino yksinään ei riittänyt pitämään ruohonleikkuria käynnissä.

Anni ja Jere pitivät Aholan Jutta-kissan kalassa käymällä ahkerasti mato-ongella pitkin kesää. Jenni ja Tuuli säilöivät viinimarjoja parhaalla mahdollisella tavalla, syömällä niitä aamupalaksi/jälkiruuaksi/välipalaksi. Tuuli, Joni ja Anton pyrkivät pitämään mummun ja papan nivelet notkeina vaatimalla syliinpääsyä. Nämä pienimmät saavat mummun ja papan unohtamaan työt tärkeämpien hommien tieltä.


Ongella Aholan rantalaiturilla

Kesällä luin lehdestä juttua yli nelikymppisestä miehestä, joka muisteli aina aurinkoisia ja lämpimiä lapsuuden kesiä maalla mummolassa. Ehkä nämäkin lapset tekevät niin joskus tulevaisuudessa. Onneksi on mummula maalla!


Aholan hernemaalla kolmessa polvessa. Vasemmalta: Sirpan tyttö Jenni, Sirpa sylissään Joni, Sirpan poika Jere, Kirsi sylissään Anton, Paula, Jarkon poika Antti, Päivi, Jarkko, Jarkon tyttö Anni ja Martti sylissään Päivin tyttö Tuuli.

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 12/joulukuu 2013]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke