Putkilahden uutisia ..... 02.11.1995 ..... Veikko Perttula

Kulttuuri-luontopolku suunnitellaan Putkilahteen

Putkilahteen suunnitellaan aluetta monipuolisesti esittelevä reitistö kohteineen ja opastuspaikkoineen. Reitit johtavat mm. putkilahden merkittäviin linnusto- ja perinnemaisemakohteisiin, näköalapaikoille, rakennus- ja kulttuurihistoriallisiin kohteisiin ja niin edelleen. "Reitistö suunnitellaan verkostotyyppiseksi, jolloin voidaan joissakin kohteissa käydä autolla tai pyörällä patikoimisen sijasta", kuvailee alustavia ajatuksia ympäristönsuojelusihteeri Sirpa Peltonen.

Polkureitistösuunnitelman tekemiseen on saatu saariston ympäristönhoitoavustusta 12 tuhatta markkaa. Lisäksi kunta on sitoutunut tarvittaessa sijoittamaan hankkeeseen 8 tuhatta markkaa. Reitistön maastototeutus vaatii oman rahoituksensa. Tarkoituksena on toteuttaa suunnitelmaa tärkeysjärjestyksessä ja vähitellen. "Kaikesta neuvotellaan maanomistajien kanssa, mitään ei edes piirrellä ennenkuin asioista on sovittu", korostaa Peltonen. Asiat ovat siis aika paljon maanomistajien myönteisyydestä kiinni. Alueella on paljon vanhoja polunpohjia, joita otettaisiin käyttöön, eikä mitään valtateitä ole tarkoituskaan tehdä.

"Jossain vaiheessa Putkilahden reitistö tulisi yhdistymään verkostoksi Vaarun luontopolulle ja Korospohjan rantaan", kuvaa Sirpa Peltonen jatkonäkymiä. "Toiveena on myös muodostaa pidempiä vaellus- ja patikkareittejä esimerkiksi Oittilaan päin ja naapurikuntiin. Hanke käynnistetään pikimmiten", lupaa Sirpa Peltonen. Työtä ryhtyy tekemään Keski-Suomen Ympäristökeskuksen Antti Lammi, joka onkin jo tuttu viime kesän lintuvesi- ja maisemahankkeesta.

Sivun alkuun...