"Kyläparlamentti" kokoontuu kaupan terassilla

Veikko Perttula 8.9.1996
    Sunnuntain lehtiä odotellessa ehtii vaihtamaan tärkeimmät kuulumiset Virran puodin kioskikatoksessa, suojassa sateelta ja paahteelta.
    Jutunaiheita ei tarvitse etsiä - itse asiassa keskustelua käydään myös jutunaiheista ja niiden muuttumisesta aikojen ja iänkin myötä. Monesti keskustelu kiertyy tämän hetken tapahtumista johonkin mieliin jääneeseen merkkitapahtumaan tai omaan kokemukseen.
    Kun paikalla ovat vanhat ammattimiehet, ovat työnteon niksit ja käytännöt usein esillä. Nyt Aulis kysyy Sulolta muistaako hän miten eräs sidostyyppi valmistettiin aikanaan - nyt sille olisi käyttöä? Sulo kertaakin tämän, susikoksi tunnistamansa, valmistusvaiheita ja yhdessä muun asiantuntijajoukon kanssa saavat aikaan tarkan menetelmäkuvauksen.
    Joku kurvaa paikalle polkupyörällä - toinen siitä kertomaan, kuinka aikanaan pyörä oli tavallinen kulkuneuvo vaikkapa matkalla kirkonkylälle. Kiireessä matka oli aika hikinen, niinkuin silloinkin, kun piti keluulta ehtiä vielä ripille kirkolle: Aamuvarhaisella oli oltu puun uitossa, ja kun oli saavuttu Mertasaaren rantaan, oli aurinko jo niin korkealla että tuli kiire - pikavauhtia kotiin, vähän naamaa vedellä sipaisten vaatteiden vaihtoon ja pyörälle. Ripillä käynnistä jäi hikinen muisto - paluumatka oli jo sitten helpompaa.
Etusivulle...
[Etusivulle]


Postin odottelijat pitävät puhetta puodin terassilla.


Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Syökös renki vai annetaaks sioille sanoi emäntä, kun pelkäs ettei sioille enää ruokaa jää, vei lopun puuron kiireesti sikojen sankoon.