Kahviobaari avaa kesän

Putkilahden kesä alkaa virallisesti 7.6., jolloin kyläkauppapäivien juhlahumussa myös kylän kahviobaari avaa ovensa. Pakasteessa odottavat uudet irtojäätelöt syöjiään ja kaapissa on jo juomat huurtumassa. Kahvia ei ole vielä keitetty, sillä tässäkään kahviossa ei sumpin ikää mitata almanakalla. Uutena palveluna kahvio tarjoaa myyntipisteen kyläläisten omille tuotteille. Leipomuksia, maataloustuotteita, lahjatavaroita tai mitä vain keksitäänkään otetaan tyrkylle mielihyvin. Tuliaiset ja tuoreet kahvileivät voi käydä ostamassa vaivattomasti sieltä sunnuntaisinkin. Uutta on myös joka kuppilan vakiovarustus, eli perinteinen flipperi kuulapeli.

Baaristaan kylä tunnetaan

Baari tuo oman lisänsä kylän palveluihin. Juominen ja syöminen ovat kuitenkin sivuseikkoja, tärkeintä on baarin sosiaalinen tehtävä olla kohtauspaikka. Siellä kyläläiset voivat töidensä lomassa istahtaa hetkeksi turisemaan toistensa kanssa. Mökkiläistenkin kannalta on tärkeää, että on paikka, jossa he voivat tutustua toisiinsa, kyläläisiin sekä paikkakuntaan ja sen historiaan.

Baarissa nimittäin siirretään myös kulttuuriperinnettä. Moni vanha tarina ja muistelma on tavoittanut uusia korvia edellisten kesien aikana. Sen lisäksi, että kesäasukkaiden tietämystä valaistaan, myös me nuoremmat kyläläiset olemme saaneet aimo annoksen tärkeää kotiseututietoutta. Erityisen kiinnostuneita ovat olleet myös ohikulkevat turistit joille on baarissa auliisti mainostettu mm. seikkoja Vuoden Kylä -95 tittelin taustalla. Ulkomaalaisille tulee jaettua Suomi-tietoutta yleensäkin. Baari on siis mitä mainiointa mainosta kylälle, mutta se on myös osa maaseudun katoavaa kulttuuriperintöä.

Katse kohti kesää

Nyt alkaa Putkilahden baarin kolmas kesä. Asiakkaiden palaute edellisiltä vuosilta on ollut todella positiivista. Toivoisi vain, että useammatkin ihmiset huomaisivat, kuinka oivallinen palvelu kyläkahvila on ja käyttäisi sitä hyväkseen. Olisi mukavaa, jos baarin ovet kannattaisi avata vielä tulevinakin kesinä. Odottelemme siis aurinkoisia kelejä. Eihän kylä ilman baaria ole kylä eikä mikään.
Etusivulle...

28.5.1997
Katri Ruth


Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Johan puotti polvilleen kuin entinen tyttö, poika lyhyt oli eikä muuten suutelemaan yltänyt.