Hannu Riikosen taiteen ensiesiintyminen kotikylällä

Putkilahden oma taidelahjakkuus, Hannu Riikonen, kokoaa kolmen viikon ajaksi oman näyttelynsä koulun tiloihin ja näyttely avataan 6.7.1997 satavuotiaan koulun juhlallisuuksien jälkeen.

Hannun töitä on näytteillä useissa muissakin näyttelyissä, tänä kesänä mm. Vaasan Tikanojan Taidekodissa, Art Ilmajoessa sekä Artport Viitasaarella. Useiden museoiden ja kaupungien taidekokoelmat ovat ottaneet pysyvästi teoksia näytteille. Monien kymmenien yksityisten ja yhteisnäyttelyiden lisäksi Hannu Riikonen on osallistunut kahteen opetushallituksen julkaiseman kirjan tekemiseen. Vuonna 1983 hänet on palkittu Bulgarian huumorin ja satiirin biennaalissa.

Nostalginen esittäytyminen kotipitäjässä

Hannu Riikosen taidetta on ensimmäisen kerran näytteillä omassa kotipitäjässä ja taiteilija kertoo näyttelyn kokoamisen herättäneen nostalgisen tunnelman hänelle itselleen. Hän ei ole pyrkinyt tekemään mitään erityistä teemaa näyttelyynsä vaan teoksia on eri aihepiireistä noin kymmenen vuoden ajalta. Hän toivoo näyttelyn nostattavan katsojissa erilaisia elämyksiä.

Näyttely on avoinna ajalla 7. - 27.7.1997 tiistaista sunnuntaihin klo 12 - 18. Maanantaisin näyttelyhuoneisto on suljettu. Näyttelyhuoneistossa on mahdollisuus virkistäytyä kyläseuran kahviossa, joka on avoinna samoin kuin näyttelykin.

Anne-Maria Perttula

Jälkikirjoitus:

Taidenäyttelyssä runsaasti kävijöitä

Hannu Riikosen taiteen näyttely Putkilahden koululla avattiin Sinisen koulun 100-vuotisjuhlien yhteydessä 6. heinäkuuta. Tämän jälkeen näyttely keräsi heinäkuun aikana noin 250 kävijää.

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
6 /1997 kesäkuu

Sivun alkuun...

Palautelomake