Korpilahti-viikko alkaa Putkilahdesta 5. heinäkuuta

Korpilahti-viikko alkaa komeasti Putkilahdesta 5.7. nuorisoseurantalon tansseilla ja seuraavana päivänä vietettävällä Sinisen koulun 100-vuotisjuhlalla sekä Hannu Riikosen taidenäyttelyn avajaisilla. Viikon varrelle mahtuu erilaisia tapahtumia ympäri Korpilahtea ja viikko huipentuu Palvipäiviin sekä Vanhan Korpilahden kotiseutujuhliin. Kotiseutujuhlat ovat 75-vuotisjuhlat ja rakennettu hieman eri tyyliin kuin aiemmin.
Putkilahden tapahtumiin kuuluu myös Rantalan lauluilta 8.7., johon on Jämsän komiista luvassa lauluapua.

Sininen Koulu 100-vuotta

Sinisen koulun 100-vuotisjuhla vietetään koulun piha-alueella 6.7. alkaen klo 15.00. Ohjelmisto sisältää pieniä puheita, historiikin ja musiikkiesityksiä. Ohjelmiston suorittajina toimivat koulun entiset oppilaat ja opettajat. Koulun tiloihin pystytetään koulun vaiheista kertova näyttely sekä koulutyöhön liittyvää esineistöä vuosisadan varrelta. Juhlan päätteeksi Putkilahden kyläseura tarjoaa kahvit juhlivalle kouluväelle. Juhlaan toivotetaan tervetulleeksi kaikki kylän asukkaat ja erityisesti tervetulleita ovat Sinisen koulun entiset oppilaat ja opettajat.

Hannu Riikosen taiteen ensiesiintyminen kotikylällä

Putkilahden oma taidelahjakkuus, Hannu Riikonen, kokoaa kolmen viikon ajaksi oman näyttelynsä koulun tiloihin ja näyttely avataan 6.7. satavuotiaan koulun juhlallisuuksien jälkeen.

Hannun töitä on näytteillä useissa muissakin näyttelyissä, tänä kesänä mm. Vaasan Tikanojan Taidekodissa, Art Ilmajoessa sekä Artport Viitasaarella. Useiden museoiden ja kaupungien taidekokoelmat ovat ottaneet pysyvästi teoksia näytteille. Monien kymmenien yksityisten ja yhteisnäyttelyiden lisäksi Hannu Riikonen on osallistunut kahteen opetushallituksen julkaiseman kirjan tekemiseen. Vuonna 1983 hänet on palkittu Bulgarian huumorin ja satiirin biennaalissa.

Nostalginen esittäytyminen kotipitäjässä

Hannu Riikosen taidetta on ensimmäisen kerran näytteillä omassa kotipitäjässä ja taiteilija kertoo näyttelyn kokoamisen herättäneen nostalgisen tunnelman hänelle itselleen. Hän ei ole pyrkinyt tekemään mitään erityistä teemaa näyttelyynsä vaan teoksia on eri aihepiireistä noin kymmenen vuoden ajalta. Hän toivoo näyttelyn nostattavan katsojissa erilaisia elämyksiä.

Näyttely on avoinna ajalla 7. - 27.7.1997 tiistaista sunnuntaihin klo 12 - 18. Maanantaisin näyttelyhuoneisto on suljettu. Näyttelyhuoneistossa on mahdollisuus virkistäytyä kyläseuran kahviossa, joka on avoinna samoin kuin näyttelykin.

Etusivulle...

16.6.1997
Anne-Maria Perttula


Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Tulis kesä ja kärpäsiä,
olis köyhälläkin ystäviä.