Leikkeitä kylälehden elokuun 97 numerosta

Pyörremyrsky viskeli pellit pitkin mäkiä

Paikallinen, lyhytaikainen pyörremyrsky repi Laurilan pihasta varastorakennuksen kattopellit puoleen väliin asti irti heinäkuun puolivälissä. Vahinkoa ei tiettävästi syntynyt muualla, vaikka kova tuulenpuuska havaittiin ainakin eri puolilla Peuhanniemeä.

Enna-Liisa Sorsa kertoi olleensa juuri tienristeyksessä tulossa kotipihaan, kun ohitse humahti tuulenpuuska ja hetken päästä alkoi rytistä kuin lentokone olisi pudonnut. "Onneksi ei ketään ollut kotona juuri silloin", päivitteli Enna-Liisa jälkeenpäin.

Pahiten pyörre kohteli varastoa, jonka kattopeltejä lensi aina Koivuniemelle ja alas laidunpellolle asti. Pihasta särkyi myös pihalamppu ja koristeena ollut aura putosi telineeltään, mutta vieressä kuivumassa olleet lakanat olivat kaikessa rauhassa paikallaan. Varasto on saatu taas katettua. [Veikko Perttula]

Ehtikkojuhla Mutasella

Mutasella oli perinteinen ehtikkojuhla 20.07.1997. Tilaisuus alkoi ruokailulla. Emäntä Kirsti Jokinen oli valmistanut hyvän lohikeiton. Voileivät tehtiin talkoilla.

Vieraita saapuikin vähän yli viisikymmentä. Päivä oli kaunis ja lämmin. Alkupuheenvuoron käytti lähetyssihteeri Marja Hakasalo. Tämän jälkeen tilaisuudessa puhui Taiwanin lähetystyössä yli kaksikymmentä vuotta ollut Raili Kääriäinen. Hän kertoili asioita miten ne eri kulttuurissa koetaan. Kesäteologi Esa Luukkala kertoi kokemuksiaan, millaista on olla ja elää lähetystyöntekijän lapsena Taiwanissa.

Tilaisuudessa puhui Pastori Raija Ikonen rukouksen merkityksestä elämäämme.

Tilaisuus päättyi Esa Luukkalan pitämään rukoukseen. Jälleen oli vietetty yksi lämminhenkinen päivä Mutasen ehtikkojuhlilla ja oli nähty ystäviä kauempaakin. [KIRSTI M. KOSKINEN]

Taidenäyttelyssä runsaasti kävijöitä

Hannu Riikosen taiteen näyttely Putkilahden koululla avattiin Sinisen koulun 100-vuotisjuhlien yhteydessä 6. heinäkuuta. Tämän jälkeen näyttely keräsi heinäkuun aikana noin 250 kävijää.
Etusivulle...

18.8. 1997
Veikko Perttula


Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Kyllähän minäkin akan ottaisin vaan ei tytöt huoli, ja kukaan ei akkaansa anna minulle, sanoi Putkilahden mies.