Potkua kylätoimintaan

Istuttuani puolipäivää kuuntelemassa eteläpohjalaista kylähullua Juha Pohjosta ja kaksi päivää maakunnan, valtakunnan ja Euroopan unionin vaikuttajia Alkio-opistolla, iski mieleeni jälleen syvä huoli Putkilahden tulevaisuudesta. Olemme saavuttaneet mainetta ja kunniaa valtakunnan sekä maakunnan tasolla, mutta onko meillä hyvä olla tällä kylällä tällä hetkellä. Asummeko turvallisin mielin, vailla huolta huomisesta. Minulla on hätä kylämme tulevaisuudesta.

Keski-Suomi hakee vielä uriaan maakuntana ja taisto Länsi-Suomen läänissä rahoista ja muista resursseista on kovaa. Kylät tulisi olla kunnan vahvuus, mutta onko näin Korpilahdella? Olen itse saarnannut monta kertaa siitä, että meidän tulee olla aktiivisia kylästä ulospäin, silloin kun haetaan rahaa ja tukea omalle työlle. Mutta emme saa unohtaa työtä kylän sisälläkään.

Kyläseura on toteuttamassa kyselyä kylän asukkaille ja kylässä vaikuttaville. Nyt on syytä kaikkien kantaa kortensa kekoon ja lausua mielipiteensä, mihin ollaan tyytyväisiä, tyytymättömiä, mitä lisää ja millaista uutta jne. Kyläseuran tehtäviin kuuluu kokonaisvaltainen kylän kehittäminen ja kaikenlaiset ajatukset ovat sallittuja.

Mielipiteitä tulee lausua myös lehteen liittyen, sillä Putkilahden kylälehti on kaikkien kyläläisten vaikutus- ja tiedotuskanava, josta paras hyöty saadaan irti silloin, kun sitä yhdessä kehitetään.

Kylälehti on luettavissa internetin sivuilla. Lehteen kirjoittavien tai sitä lukevien oikeus on rajata internetin kautta julkaistavaa tietoa. Kun kirjoitat lehteen, muistathan tiedottaa siitä, saako juttusi julkaista internetissä.

Putkilahden kylälehdestä reilu puolet lähtee kylän ulkopuolella asuville tilaajille. Lehden toimituskunta on iloinnut viime aikoina tilauskannan kasvusta. Mikäli lukijakunnan keskuudesta löytyy kynänikkareita, jotka toisivat lisäväriä lehteen, otamme mielellämme vastaa julkaistavaa materiaalia.

Etusivulle...

Anne-Maria Perttula

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
maaliskuu 1998

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Päivän se kerralla kerjäläinenkin elää, huomisenkin kun hyvin sattuu.