Kesänäytelmä täytti tuvan toistamiseen

Nuorisoseuran kesänäytelmää on tavattu esittää kahteen kertaan kesän aikana, kun juhannuspäivän ensi-iltana Seuralan sali on yleensä tupaten täynnä ja osa jää ulkopuolellekin. Tämänkesäinen Viidenkympin villityksen toinen näytös 25.7. iltamissa keräsi vielä täyden katsojamäärän. Eikä suotta, sillä näytelmä oli näyttelijöiden itsensä napakaksi ohjaama hyvä kuvaus ihmissuhteiden joskus yllättävistä käännöksistä. Illan muusta ohjelmasta on mainittava Viimo ja Aili Salon kauniit lauluesitykset.

Näytelmän nuoret rakastavaiset (esittäjinä Riitta Hakanen ja Teuvo Heinonen) ihmettelevät leskiäitiensä (Kirsti Kaunisto ja Irene Heinonen) kesken yllättäen syntynyttä eripuraa. Syykin selviää, rauha palaa ja liitolle saadaan äitien siunaus, kunhan ensin ratkotaan pari väärinkäsitystä ja toppuutellaan kylän suutarin (Reima Aaltonen) villitystä.

Koko kokenut näyttelijäryhmä esiintyi vakuuttavasti, esimerkiksi Kirsti Kauniston lennokkuus ja Reima Aaltosen vivahteikas vaativa luonnerooli oli takuuvarmaa putkilahtelaista osaamista.

Etusivulle...

Veikko Perttula
Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Kekkaran kurit, sanoi vanha Mattilan isäntä, pojat kun tyttöjä rupes jo riijustamaan.