Poimintoja Putkilahden kylälehdestä 10/98

Pääkirjoitus: Kaamoksen keskeltä

Kamppiaiset on vietetty, nyt valmistaudutaan kekrin viettoon, peijaisiin ja lähenevään jouluun. Radiossa jo parisen viikoa sitten toimittaja julisti joulun odotuksen alkaneeksi. Onhan sentään kuitenkin pyhäinpäivä, isänpäivä ja itsenäisyyspäivä näin meikäläisittäin merkittävät juhlat ennen joulua. Niin ja ensimmäiset pikkujoulutkin ovat jo lokakuun lopussa. Joten juhlaa riittää kaamoksen keskelle.

Valon väheneminen on selvästi lisännyt unen tarvetta, mutta toimintatarmoa tarvitaan siitä huolimatta, jos aikoo ennättää kaikenlaisiin aktiviteetteihin alkaneella syyskaudella. Kansalaisopiston opintopiirit ovat täydessä vauhdissa, kylätoiminta odottaa innokkaana mukaan tulijoita ja vaaleissakin pitäisi ennättää vaikuttaa. Erilaiset järjestöt houkuttelevat tapahtumillaan ja käsityölehdet suorastaan vaativat kutomaan pukinkonttiin. Tekemiseen ja harrastamiseen on mahdollisuuksia yllin kyllin. Huonot liikenneyhteydet tosin hieman haittaavat, mutta kimppakyydillävoidaan lyödä menohaluja yhteen. Kylälehti tarjoaa omalta osaltaan mahdollisuutta tiedottaa kimppakyytitarjonnasta. Itse esimerkiksi kuljetan joka viikko (to) lasta Jyväskylään illalla harrastamaan ja joka toinen maanantai menen itse kirkonkylään kokoukseen. Mukaan pääsee asiasta ennalta sopimalla. Kimppakyytipörssi julkaistaan lehdessä, jos muita kyydin tarjoajia löytyy.

Seurakuntavaalit ovat hieman tuntemattomammat vaalit muiden joukossa. Kirkolla on suomalaisittain merkittävä rooli Maija Meikäläisen elämässä. Jotta kirkko ei tuntuisi niin kaukaiselta asialta, on sen johtoon valittava Maija ja Matti Meikäläisiä, jotka sanovat, mikä on meille tärkeää ja tarpeellista. Vaikuta seurakuntasi suuntaviivoihin nyt ja käy äänestämässä.

Isäinpäivää vietetään 8.11. Lämpimät onnentoivotukset kaikille isille!

Anne-Maria Perttula

PS. Muistakaa kesäaika päättyy 25.10. Ja kelloja siirretään yksi tunti taaksepäin.

Mitä harrastaa Putkilahdessa talvikaudella?

Talven harrastetoimintakausi on pyörähtänyt täyteen vauhtiin ja siitä seuraavia poimintoja:

Kansalaisopisto

Posliinimaalaajat kokoontuvat tuttuun tapaan koululle maanantai-iltaisin klo 17.30 alkaen Tarja Hedmanin johdolla.

Naisten ja miesten jumppatuokiot ovat yhdistyneet yhteiseksi tapahtumaksi ja hikeä voi irroitella keskiviikkoiltaisin klo 19.15 alkaen. Vaudittajana vanhaan tuttuun tapaan Marja-Leena Tammelin.

4H-kerho

Kerho kokoontuu joka toinen viikko koululla keskiviikkoiltaisin klo 18.00 alkaen. Yhdistyksen neuvoja Sirpa Nurminen toimii kerhon ohjaajana ja lisäksi apuohjaajina vierailevia tähtiä. 4H-yhdistys tiedottaa viikottain toiminnastaan paikallislehdessä.

Seurakunta

Seurakunnan kerho vanhemmalle väelle kokoontuu pankin alakerrassa maanantaisin kerran kuussa. Tarkemmat aloitusajat paikallislehdessä.

Eri järjestöjen sääntömääräiset kokoontumiset ovat edessä päin ja niihin toivotaan väkeä joukolla mukaan.

UUTTA UUTTA UUTTA
Biljardikerho kaiken ikäisille

Kalle Turma on organisoimassa biljardikerhoa Putkilahteen. Kerhon "perustajajäseniin" lukeutuvat Kallen lisäksi Pekka Salonen, Antti Järviniemi ja Hannu Savela. Kerhoon voivat tulla mukaan kaiken ikäiset ja kokoiset ihmiset. Naisten mukana olo ei ole pelkästään suotavaa vaan peräti pakollista kerhon toiminnassa, toteaa Kalle pilke silmäkulmassaan.

Nyt on meneillään pöydän hankintavaihe. Kalle on kiinnostunut kaikista kohtuuhintaisista pöydistä ja jos jollakulla on kiinnostusta osallistua pöydän hankintaan, ottakaa yhteyttä Kalleen p. 040-7055274.

Kerhon tukikohdaksi on alustavasti kaavailtu Sinistä koulua. Koska biljardipöytä vaatii huoltoa ja kerhotoiminnasta aina aiheutuu myös kuluja, tullaan jatkossa pohtimaan kerholle sääntöjä, varainhankintakeinoja ja vastuuhenkilöiden nimeämistä. Asiasta tiedotetaan jatkossa lisää, kun pöytä on saatu hankittua.

Eläkeliitto

Eläkeliitto jatkaa toimintaansa kirkonkylällä Vanhassa Pappilassa torstaisin klo 12.00. Puheenjohtaja Eero Rantanen tarjoaa mukaan haluaville kyydin.

Pikku-uutisia

Outoa kolinaa Vaarunvuoressa
Vaarunvuoressa on käynnissä kallion louhinta ja murskeen teko. Töitä tehdään klo 6.00-23.00 välisenä aikana. Mursketöitä tekevät Stenberg-yhtiön miehet Forssasta, jotka ovat majoittuneet matkailuautoon Virran puodin takapihalle.

Hirvimetsästys käynnissä
Syyskuun lopulla alkanut hirvenmetsästys on Putkilahden hirvimiesten osalta puolessa välissä. Saaliina on kaksi aikuista ja kaksi vasaa (7.10. tilanne). Jahtipäällikkö jorma autioniemi kertoo, että hirviä on tänä syksynä selkeästi enemmän maastossa viime syksyyn verrattuna.

Peijaiset 7.11.
Hirvimiehet kutsuvat kaikki maanvuokraajat perheineen hirvipeijaisiin Kouhinsalon koululle 7.11.1998 klo 18.00 alkaen.

Opastaulut Vaarun luontopolulle
Tielaitos on asettanut uudet opasteet Vaaruvuoren luontopolun lähtöpaikalle molemmin puolin tietä.

Muinaisjäännökset kartalla
Keski-Suomen liitto on saanut valmiiksi kartan, josta löytyvät myös Putkilahden ja Oittilan alueen muinaisjäännösten sijaintipaikat. Kartan on valmistanut Keski-Suomen liiton suunnitteluavustaja Marja-Leena Kinnunen ja apulaisprofessori Janne Vilkuna. Karttaa voi ostaa Keski-Suomen liitosta.

Etusivulle...

Anne-Maria Perttula

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
10/1998 lokakuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Kyykky Valte juttu mies jutut ties ja vitsit myös, taloon kun hän poikkesi lapset siitä riemuitsi, tarinaa kun kuulivat.