Luontokoulu Putkilahteen? Poimintoja lehdistöstä

Poimintoja lehdistöstä - uutisankkojako?

Putkilahti on esiintynyt jälleen lehtien palstoilla. Itä-Häme otsikoi näyttävästi: Putkilahti piristyy, vaan ei Luhanka. Juttu pohjasi väestöennusteisiin ja odotettavissa olevaan kehityssuuntaan. Muutoin hyvä otsikko, jutun sisältö Putkilahden osalta kuitenkin paikkaansapitämätöntä suurelta osin. Tavoiteltavaa toki on edelleenkin olla kehittyvä kylä ja asukaspohjaansa aktiivisesti laajentava asuinalue.

Toinen otsikko Korpilahti-lehdessä hämmästytti ainakin allekirjoittanutta. Putkilahden luontokoulusta ei ole kunnan hallintoelimissä valmistelumielessä lainkaan keskusteltu, joten lehdestä luettuna se hieman kummastutti. Mistä on siis kyse, kunnanjohtaja Leinonen? "Kyse on minun toimestani viritellystä rahahakemuksesta Keski-Suomen Liitolle, jolla pyritään suunnittelutasolla kartoittamaan Jyvässeudun alueen koulujen kiinnostusta käyttää Putkilahtea leirikoulupaikkana. Hanke olisi yrittäjävetoinen ja suunnittelurahan tultua kuntaan, otettaisiin Putkilahden kyläseura mukaan suunnittelutyöhön."

Siis mitään konkreettista tekoa Putkilahden koululla ei tässä vaiheessa tehtäisi, vaan raha käytetään suunnitteluun, markkinoititutkimukseen ja mahdollisen projektityöntekijän rahoittamiseen.

Ajatus sinällään oikein hyvä, mutta muistettava on että samainen ajatus on kylän taholta esitetty kunnalle jo 1992, kun Sinisen koulun kunnostushanketta aloiteltiin. Kylällä on jo valmista materiaalia toteutusta odottamassa mahdollista leirikoulutoimintaa silmällä pitäen. Olkaamme mukana hankkeessa vaikkakin hieman liian tahmeasti on asiaa suhtauduttu menneinä vuosina kunnan taholta. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan...

Etusivulle...

Anne-Maria Perttula

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
12/1998 joulukuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Nyt minun on vasta hyvä olla, sanoi rilli-Matti, kun jouluaattona liikaa söi. Kun toiset Joulupäivänä päivällistä söi Matti piimää vain joi, tälläisen lausunnon silloin antoi ja kiipes uunille jälleen maate. Tämä tapahtui Könnössä.