Kinkerit

Putkilahden kinkereitä kokoonnuttiin viettämään Könnön taloon sunnuntaina 24.1. Veikko-isäntä otti kinkeriväkeä vastaan ja Marja-emäntä hoiteli kahvipannua. Kyllä olikin mehevät kakut, niin suolaiset kuin makeatkin.

Puheen sorinaa oli tupa täynnä. Rovasti Raija Ikonen aloitti kinkeritilaisuuden alkuhartaudella tuoden rukouspäivän sanomaa esiin.

Kinkeriläksynä oli Johanneksen ilmestyskirjan 13. luku. Luimme viisi jaetta Rippikoulun oppimäärään kuuluu osallistuminen kirkollisiin tapahtumiin kerrallaan. Ilmestyskirjan sisältö on hyvin vaikeaa ymmärtää. Ei siitä kovin vilkasta keskustelua virinnyt sen vaikeuden vuoksi. Kinkeripiirissämme on tätä ilmestyskirjaa käsitelty jo 13 vuotta, joten päätimme, että tämän vuoden aikana tutkiskelemme kotona lukuja 14-20 ja ensi kinkereille sovimme läksyksi luvut 21-22.

Seurasi veisuun vuoro. Kanttorin ohjauksella käytiin läpi uusia messusävelmiä. Pohdittiin myös miten maallikot esimerkiksi Putkilahden kylällä voisivat olla avustamassa Jumalan palveluksen läpiviennissä.

Veisuun jälkeen siirryimme Kristinopin läksyyn. Aiheena oli kohdat 91, 92 ja 93. Omaisuus, Siveellinen yhteiselämä, Koti ja Perhe. Rippikoululaiset lukivat Katekismuksesta nämä kohdat. Nämä kohdat olivat kaikkia lähellä, käytiin vilkasta keskustelua. Kylän vanhimman tehtävästä käytiin myös keskustelua, niin kuin diakoniatyöstäkin. Kuultiin myös kinkeripiirin rahavarat ja niiden käyttö. Lopuksi vielä veisattiin ja oli loppurukous. Vielä nautittiin pöydän antimia ennen kotimatkalle lähtöä.

Kiitos kinkeritalon väelle.

Etusivulle...

Aili Salo

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
2/1999 helmikuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Kyllä kesä aina talven kylmät maksaa sanoi Myllyn Marja.