Putkilahden lasten oma hoitaja, Annikki, jäi eläkkeelle

Sunnuntaina 21.2. vietettiin Putkilahden Osuuspankin kerhohuoneella yhtä aikaa sekä iloista että surullista juhlaa. Iloista siksi, että kuusitoista vuotta Putkilahdessa hyvin ja hellästi lapsia hoitanut perhepäivähoitaja Annikki Saarinen jäi viettämään ansaitsemiaan eläkepäiviä 1.3.1999 lähtien, ja surullista siksi, että nyt puuttuu Putkilahdesta oma tuttu ja turvallinen päivähoitopaikka.

Juhlien kunniavieraina olivat tietenkin Annikki ja miehensä Oiva, joka on ollut hoitolapsille varmasti aivan yhtä tärkeä henkilö kuin Annikkikin. Juhlijoiden joukossa olivat tietenkin Annikin hoidossa viimeksi olleet Elina ja Sara perheineen sekä suuri joukko jo isoiksi kasvaneita entisiä hoitolapsia perheineen, työtovereita perhepäivähoidosta, sosiaalijohtaja Risto Toivainen sekä allekirjoittanut.

Anne-Maria Perttulan alkutervehdyksen jälkeen seurasi monenlaista mukavaa ohjelmaa. Aluksi saimme kuulla pianomusiikkia Annariina Pulkkisen, Marja Mikkolan ja Johanna Perttulan esittämänä ja sen jälkeen pääsivät kaikki osallistumaan laululeikkiin, joka kertoi hauskasta tädistä nimeltä Annikki!

Sosiaalijohtaja Risto Toivainen toi puheessaan Korpilahden kunnan sosiaalilautakunnan tervehdyksen ja kiitoksen pitkäaikaiselle ja pidetylle työntekijälle. Lämpimillä sanoillaan hän kiitti Annikkia ja myöskin Oivaa siitä arvokkaasta työstä, jota he ovat Putkilahden ja sitä kautta myös koko Korpilahden päivähoidon hyväksi tehneet. Korpilahden kunnan lahjana Risto Toivainen luovutti Annikille ulkoilupuvun eläkepäivien ulkoiluretkiä varten.

Työtovereiden puheenvuoro esitettiin laulun muodossa. Vanhaan sävelmään rustattuihin uusiin sanoihin oli sisällytetty monia mukavia ajatuksia Annikin työstä. Laululla haluttiin myös osaltaan kiittää Annikkia ja toivottaa onnellisia eläkepäiviä yhdessä Oivan kanssa. Leppoisia päiviä varmistamaan olivat työtoverit kutoneet torkkupeiton, jossa näkyy aivan jokaisen kädenjälki.

Vanhempien puolesta esitti tervehdyksen ja kiitoksen Päivi Mikkola, joka puheessaan kuvasi sitä kuinka tärkeää vanhemmille on saada lapsilleen hyvä ja turvallinen päivähoitopaikka mahdollisimman läheltä kotia. Putkilahden lapset ovat tuon paikan saaneet Annikin ja Oivan kodissa, ja vanhemmat ovat voineet keskittyä päivän mittaan omiin töihinsä varmoina siitä, että lapsilla on hyvä olla. Päivin kauniin puheen jälkeen Anne-Maria luovutti Annikille kyläläisten lahjana komeat veneilyliivit kesän kalareissuja varten.

Sokerina pohjalla oli vielä hauska ja mielenkiintoinen Veera ja Marja Mikkolan sekä Eini ja Johanna Perttulan esitys "Tapahtui eräänä päivänä". Tuossa kertomuksessa vilahtelivat hoitolapset ja vanhemmat vuosien varrelta. Saimme kuulla lasten ajatuksia ja kommentteja Annikista ja Oivasta, vanhemmille ja lapsille sattuneita kommelluksia, erityisesti lapsille mieliin painuneita muistonpätkiä sekä hoitolasten kiitokset Annikille ja Oivalle niistä eväistä, joita he ovat lapsille elämää varten antaneet.

Noista juhlista on kohta viikko kulunut, ja arki koittanut. Putkilahdessa ei ole tällä hetkellä omaa perhepäivähoitajaa, vaikka kaikkien mielestä se tärkeää olisikin. Päivähoidon uusi toimintakausi alkaa 1.8.1999 ja keskitetty hakuaika päivähoitoon tulee olemaan huhtikuun puolessa välissä. Mikäli päivähoidontarve Putkilahdessa tulee kasvamaan olisi perhepäivähoidon ohjaajalle ensiarvoisen tärkeää saada siitä tietoa päivähoitohakemusten muodossa heti kun hoidontarve selviää perheille. Jotta mahdollisesti kasvavaan päivähoidon tarpeeseen voidaan vastata omalla kylällä, olisi löydettävä myös perhepäivähoitajan työstä kiinnostuneita ihmisiä. Jos siis joku olisi innostunut tekemään työtä perhepäivähoitajana Putkilahdessa, pyydän ottamaan yhteyttä sosiaalitoimistoon perhepäivähoidon ohjaajaan.

Lopuksi haluan vielä kerran toivottaa Annikille onnellisia eläkepäiviä ja lausua kiitokseni juhlan pääemännille, Riitta Hakaselle ja Anne-Maria Perttulalle, haikeudesta huolimatta mukavista ja onnistuneista juhlista.

Etusivulle...

Tuija Pajunen
perhepäivähoidon ohjaaja

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
3/1999 maaliskuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Järettömän työtähän tämä on, kesähän tämän kuitenkin tekisi sanoi Rantasen Oskari, talvella lunta kun lapioi.