Suuret metallijätteet talteen

 

 
 
 
 
 
 
 

Korpilahden kunnan kanssa on käyty neuvoteluja suuren metallijätteen keräämiseksi kylän alueelta. Kunta ei kuitenkaan pysty tänä vuonna kyseistä keräilyä järjestämään. Suurin syy on talous, sillä rahaa ei ole varattu tähän tarkoitukseen ja jäteyrittäjät ovat tämän vuoden alusta nostaneet jätteen keräilyhintaa sen verran, ettei kunnalla ole mahdollisuuksia lähteä keräilyä toteuttamaan. Jäteyrittäjät ottavat romun keräämisestä 250 mk/h + ALV 22%. 

Koska keräys on kuitenkin noussut esiin kyläläisten taholta, on se mahdollista toteuttaa omana toimintana. Jokainen joutuisi tässä tapauksessa itse kustantamaan osan keräilykulusta esim 50-100 mk erää kohden. Jotta asia etenee, tulisi kartoittaa, kuka tarvitsee metallikeräystä ja minkä verran jätettä alueelta kertyy. Tätä varten, ota yhteyttä Anne-Maria Perttulaan, puh: 825127 ja kerro, minkä verran metallijätettä sinulla on ja oletko valmis osallistumaan kuluihin itse. Metalliromu pyritään kokoamaan muutamaan keräilypisteeseen eri puolille kylää, joten jos tarvitset romulle kuljetusta, kerro siitä myös.
Keräykseen kelpaavaa romua ovat esim. autot, maatalouskoneet, tynnyrit ja kodinkoneet.
Metallijätten keräys on osa kylän kestävän kehityksen toimintaperiaatetta, joten laitetaan jäte kiertoon ja sitä kautta siistitään omia nurkkia myös.

a-mp
 
 

 

Etusivulle...
Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
6/1999 kesäkuu 


Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Nälkä on tuntematon käsite, sanoi Mikkolan vaari, ison hauen kun rysästä sai.