Sadonkorjuun lähestyessä


Heinäkuun helteet ovat takana ja lomakausi useimmilla ohi. Koulut alkavat ja kesän satoa korjataan pikkuhiljaa talteen. Tämä kesä on ollut lomailun kan-nalta ihanteellinen, joskin viljelykset ovat kärsineet niin kuivuutta kuin rankoista kuurosateista. Arvioinnit  kesästä lienevät kuitenkin aina monelta eri kannalta katsottuna sekä hyviä että huonoja eli keskivertaisesti ajateltuna kesä on ollut ihan hyvä.

Heinäkuu tarjosi monenlaista kulttuurin ja urheilun saralta. Tuleva elokuu pitää sisällään putkilahtelaisen näkökulmasta moottoriurheilua, ajetaanhan Neste-ralli Finland jälleen kylän alueella sunnuntaina 22.8. Elokuussa ei vielä kansalaisopisto aloita toimintaansa, mutta mahdollisuus hyötyliikuntaan on mitä mainioin, kun poimimme kesän marjasatoa talteen metsästä.

Putkilahden kyläseura on mukana Kilvensalmen kehittämishankkeen tueksi järjestettävässä Venetsialaisessa illassa. Illan tuotolla pyritään rahoittamaan hanketta mahdollisimman suurella summalla. Illasta on oma info toisaalla lehdessä. Tiedossa on kuitenkin jälleen jotain uutta toimintaa, johon kan-nattaa osallistua.

Itselläni oli mahdollisuus osallistua Jyväskylän kesän avajaiskonserttiin yhdessä valtakunnan päämiehen kanssa ja helteestä huolimatta kokemus oli todella nautittava. Kirkko luo aina oman tunnelmansa ja kun esiin-tyvät taitelijat ovat maailman huipulta, sitä tällainen köpsä maalaismuijakin vallan lämpenee. 
Toinen yhtä nautittava ja sydäntä lämmittävä kokemus oli harmonikkataiteilijoiden konsertti nuorisoseuran talolla.  Suomen suvi ja hanurimusiikki ovat lyömätön yhdistelmä tunnelman luojina. Tapahtumiin lähteminen vaatii aina itseltä Jaakobin painia lähteä vai ei, kun työtä ja touhua olisi kotonakin. Mutta kun on saanut reväistyä itsensä arjesta hetkeksi irti, on arkikin sen jälkeen mukavampaa ja jaksamista riittää pidempään. 

Täytettyäni heinäkuun lopulla vuosia, huomasin ilokseni kylään syntyneen uuden urheiluseuran, joka kantaa nimeä AnnaMullePaukku 40 (AMP40). Urheiluseura on erityisesti keskittynyt valmentautumisessaan heittolajeihin ja kaikenlainen dopinki on sallittua. Epäselväksi kuitenkin vielä jäi, onko kyseessä SUL vai TUL:llainen seura. Muutoin asialla ei liene merkitystä, mutta näin lehdistön kannalta mahdolliset korvausvaatimukset jatkouutisoinnista kylälehden sivuilla ovat merkityksellisiä. Menestystä joukkueelle jatkokisoihin !

Kylälehden osalta talous on kunnossa, josta kiitos niin lehden tilaajille, ostajille kuin ilmoittajillekin. Lehdelle hankittiin keväällä uusi digitaalikamera, jolla pääsääntöisesti lehdessä julkaistut kuvat on otettu. Kameraa on mahdollista lainata omiin käyttötarkoituksiin. Mikäli kameran käytöstä ja yleensä valokuvaamisesta ollaan kiinnostuneita kylällä, olemme pohtineet valokuvauskurssin järjestämistä. Valokuvaamisen ammattilaisia löytyy paikkakunnalta, eikä kouluttajista ole pulaa. Jotta kurssi saadaan kansalaisopiston kurssiohjelmiin, tarvitaan siihen vähintään seitsemän osallistujaa. Ilmoittele kiinnostuksestasi elokuun aikana, niin ryhdymme toimiin.
Hyvää, aktiivista alkavaa syksyä !

Putkilahdessa 28.7.1999Anne-Maria Perttula
 
 
 
 
 

 

Etusivulle...
Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
8/1999 elokuu 


Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Nälkä on tuntematon käsite, sanoi Mikkolan vaari, ison hauen kun rysästä sai.