Marraksesta milleniumiin

 

 

Selaillessani mitä tahansa lehteä tai mainosta, törmään useita kertoja milleniumin -sanaan. Vuosituhannen vaihtuminen näyttäisi olevan jotain kovin juhlallista, salaperäistä, pelottavaa jne. Vuoden vaihdos uuteen vuosisataan pitää sisällään kovin paljon erilaisia tunneväreitä ja jutun aiheita. Itse en ole toistaiseksi osannut varautua asiaan millään tavalla, mutta luultavasti itseni tuntien, minun kohdallani ei tapahtu mitään kovin järisyttävää. Nyt vaikuttaa vain siltä, että päälle painavan kaamosajan kanssa on ihan riittämiin tekemistä ilman millenium-ajatuksia.

Putkilahden kylälehti valmistautuu uuteen vuoteen jakamalla jälleen lehtien välissä tilausmaksulappuja ja kehoituksia uusia lehtitilaus ensi vuodellekin. Toimituskunta on toistaiseksi pysynyt kasassa samalla kokoonpanolla, joskin väsähtämisen merkkejä meissäkin esiintyy. Lehti ei synny aina helposti ja kädenkäänteessä. Me tarvitsemme apua teiltä, hyvät kyläläiset ja vapaa-ajan asukkaat. Olemme aistineet, että lehti on teillekin tärkeä tiedotuskanava kylää koskettavista asioista, joten emme lyö vielä hanskoja tiskiin vaan pyrimme tekemään lehden toimittamisesta vuoden jatkosopimuksen kyläseuran kanssa. 

Kaamosaika on erinomainen aika järjestää ystäville illanistujaiset tai mennä konsertttiin, elokuviin jne. Pienet juhlat ja yhdessäolo auttavat voittamaan kaamosväsymystä. Pankki tarjosi upean teatterimatkan osakkailleen, hirvimiehet juhlistivat metsästyskautta peijaisilla, seurakuntapiiri pitää myyjäisiä jne. Joskus aina herätetään kysymys, "missä on kyläseuran kaamoksen katkaisujuhlat?" ja itsekin olen niitä kaivannut. Pikkujoulukausi on alkamassa ja valitettavan usein pikkujoulut syövät muut yhdessäolon aiheet ennen joulua.

Kuntaa puhuttuvia asioita ovat tällä erää veroäyrin hinta, kunnan talous ja kunnanjohtaja. Asioilla on niin monia puolia ja mikä päätös milloinkin on viisas ja oikea, ei ole lainkaan yksinkertaista ratkaista. Kunnallispolitikkona olo tällä kertaa ei ole ollut  helppo tehtävä. Kuntatalous on heikoilla eikä pariin seuraavaan vuoteen näytä yhtään sen valoisammalta. Veikkaanpa että joudumme tekemään kipeitäkin päätöksiä taloustilanteesta johtuen. On kuitenkin muistettava, että meillä on paljon hyviä asioita kunnassa, jotka vain pitäisi saada enemmän päivänvaloon. Huonoista ja ikävistä asioista puhutaan aina, harvemmin hyvistä asioista. Kuntaa luotsataan kohti milleniumia kuitenkin toiveikkaina paremmasta huomisesta ja uskomme, että yhteistyöllä pääsemme yli tämänkin kriisikauden.

Putkilahdessa 1.11.1999
Anne-Maria Perttula
 

 

Etusivulle...
Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
11/1999 marraskuu


Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Järettömän työtähän tämä on, kesähän tämänkuitenkintekisi sanoi 
Rantasen Oskari, talvella lunta kun lapioi.