Kilvensalmi-projekti askeleen jälleen eteenpäin

 

 
 

Kilvensalmi-projekti jatkaa toimenpideohjelmaansa. Maanrakennusurakoitsija Ari Helmisen kanssa allekirjoitettiin 27.10.1999 urakkasopimus, jossa sovittiin hiekkamontun alueen kuunnostamisesta ja ranta-alueen ruoppaamisesta. Ennen joulua parkkialue saa uudet avo- ja salaojat, parkkitasojen välinen penger muotoillaan ja kivetään. Ranta-aluetta ruopataan ja muotoillaan luonnon omia arvoja säilyttäen. Rantautumisväylää syvennetään ja ajouraa hieman levennetään, jotta auraus jäätielle olisi helpompaa, samoin veneiden lasku ja nosto. Ajoluiskaan ajetaan kovempaa maamassaa ja keväällä 2000 on tarkoitus valaa betonilaatta ajouralle.
Projekti hakee jatkuvasti rahoitusta hankkeiden toteuttamista varten. Marraskuun alussa tulee myyntiin seinäalmanakka "Päijännekalenteri", jonka tuotto käytetään hankkeen rahoittamiseen. Seinäkalentereita on myynnissä 50 mk hintaan osuuspankilla, kyläkaupassa ja projektiryhmän jäsenillä. Myös Korpilahden kirjakaupasta saa kalenterin. Kalenteri on oiva joululahja ystäville ja sukulaisille.
Talvikaudelle pyritään kehittelemään talvisia tapahtumia ja lahjoituksia otetaan vastaan (projektitili 516616-47669 osuuspankissa).
Seuraavat etapit hankkeelle on suunniteltu ensi keväälle, jolloin tavoitellaan jätekatoksen toteuttamista ja sähkön saantia Salmensuun rantaan sekä  jätekatokselle. Myös pitkospuiden rakentamista haaveillaan keväälle. Parkkialue tarvitsee vielä kovempaa maamassaa pintaansa ja parkkiruudut merkitsemistä. 
Kuten on jo aiemminkin todettu, projektia viedään eteenpäin rahavarojen sallimissa rajoissa. Lainaa hankkeelle ei oteta ja siksi joudumme toteuttamaan hanketta palapelin omaisesti.
 

HUOM !!  HUOM !!   HUOM !!

Kilvensalmen ranta- ja parkkialueen käyttäjät !

Salmen rantaviivalta tulee väliltä lastauslaituri - vesilähde poistaa veneet ja laiturirakennelmat 25.11. mennessä. Alueella suoritetaan ruoppaustyö eikä kyläseura vastaa rikkoutuvasta omaisuudesta. Veneet on mahdollista siirtää Salmensuun rantaan saaren puolelle.
Parkkialueen ojitus ja maamassojen siirto vähentää tilapäisesti alueen käyttömahdollisuuksia ja pysäköintitolpat (numerot) poistetaan toistaiseksi. Pysäköintipaikat merkitään uudelleen keväällä 2000. 
 

Anne-Maria Perttula
projektivastaava
 
 
 

 

Etusivulle...
Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
11/1999 marraskuu


Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Järettömän työtähän tämä on, kesähän tämänkuitenkintekisi sanoi 
Rantasen Oskari, talvella lunta kun lapioi.