Galleria Galleria www.putkilahti.net Galleria Galleria
Koulupuiston kehittämishanke II
Päivitetty 16.8.2013

Kylällä on vahvat perinteet omalle koulupuistokehittämiselle
Arkiston kätköistä on löytynyt lehtiartikkeli 60-luvulta, jossa koulupuiston 75-vuotisjuhlasta kerrottiin otsikoin "Putkilahtiset rakensivat koulun omin kustannuksin kun kunta vastusti" ja alaotsikkona "Kunta osti lopulta 5000 mk:lla valmista". Perinteet ovat vahvat omalle kylän kehittämiselle.

Mistä on peräisin nimi Koulupuisto?
Joku saattaa ihmetellä mistä nimi Koulupuisto - koulun alue on kiinteistörekisterissä Koulupuisto - joten siinä selitys.

Vuokraa Koulupuisto käyttöösi
Voit vuokrata käyttöösi koko koulupuiston yläkoulurakennuksen tai sieltä vain luokkahuoneen, jumppasalin, keittiön/ruokalan tai vaikka vain juhla-astiaston jopa 100 vieraalle. Voit vuokrata käyttöösi myös koulupuiston saunan. Lisätietoja löytyy kylän palveluhakemistosta. Varaukset ja tiedustelut: Marja Riikonen puh. (0400)647909.

Koulupuiston edellinen kehittämishanke toteutettiin vuosina 2003-2005, jolloin uusittiin yläkoulun katto ja ulkomaalaus sekä kehitettiin seuran toimintaa.

Kouluiston kehittämishanke II
Nyt edellsen kehittämishankkeen toteuttamisen vaivat ovat jo siinä määrin unohtuneet, että Putkilahden kyläseura ry on pannut vireille uuden hankkeen Koulupuiston kehittämiseksi:

Hankkeen nimi: Lämpöhanke/ulkorakennuksen perusparantaminen
Toteutusaika:1.1.2010 – 31.12.2012

Lämpöhanke pitää sisällään yläkoulun öljylämmityskattilan vaihdon hyötysuhteeltaan parempaan kattilaan ja teräspiipun asennuksen nykyisen savukanavan sisälle. Luokkahuoneiden lämmitystä tehostetaan asentamalla yksi ilmalämpöpumppu kumpaankin luokkahuoneeseen.

Ulkorakennuksen perusparantaminen on tarpeellista, koska koko rakennus on pahasti rapistunut vuosien saatossa ja sen käyttö on osittain vaarallista sortumavaaran vuoksi. Perusparannuksen ansiosta rakennus saadaan siistiin kuntoon ja nykyisen katon alla olevat tilat tehokkaaseen käyttöön. Ulkorakennusta tullaan käyttämään Koulupuiston polttopuiden varastona sekä kyläseuran käyttöesineiden varastona.

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on hyväksynyt rahoituksen Koulupuiston kehittämishanke II:lle toukokuun 2010 lopussa. Hankkeen kustannusarvio on noin 26 000 euroa.

Kylälehdessä on kirjoitettu hankkeesta
Putkilahden kylälehdessä on seurattu aktiivisesti Koulupuiston kehittämishankkeen II edistymistä. Tässä on lehdessä julkaistut jutut (tuoreimmat päällimmäisenä).
[16.08.2013] Koulupuiston kehittämishanke II
[31.01.2011] Koulupuiston kehittämishanke II
[22.10.2010] Koulupuiston kehittämishanke II
[29.06.2010] Koulupuiston kehittämishanke II
[21.03.2010] Koulupuiston kehittämishanke II

Kylälehden muita kouluun ja koulupuistoon liittyviä artikkeleita
Kylän nettisivujen arkistoon on koottu runsaasti Koulupuistoon ja kouluun liittyviä juttuja.

Kuvia Koulupuistosta

SININEN KOULU "ALAKOULU":
* Sininen koulu nykyasussaan
* Sininen koulu, kuvagallerian kuva vuodelta 2002
* Sininen koulu täyttää sata vuotta 1997, sininen koulu alkaa remontin myötä saada sinistä väriä. Taustalla koulupuiston sauna. Kuva vuodelta 199x

YLÄKOULU:
* Yläkoulu nykyasussaan, siistinä remontin jäljiltä. Kuva syksyltä 2004.
* Yläkoulun jumppasali. Jyväskylän yliopistosäätiön valtuuskunta ja hallitus kesäretkellä Koulupuistossa, menossa juhlava lounas. Kuva kesältä 2004.
* Yläkoulun luokkahuone. Putkilahden maamiesseuran ja kyläseuran järjestämä jätehuoltoilta 30.7.2004.
* Yläkoulu remontoitavana. Kuva keväältä 2004.
* Kansanmusiikkiyhtye Leghorn musisoi yläkoulun rappusilla Korpilahti-päivän pääjuhlassa 13.7.2003
* Yläkoulu, kuvagallerian kuva vuodelta 2002
* Vuoden 2000 musiikkileirin päätöskonsertti yläkoulun rappusilla. Kuvagallerian kuva vuodelta 2000.
* Yläkoulu vuosikymmeniä sitten. Tietääkö joku tarkemman vuosiluvun? Kuva lohkaistu Koulupuiston osakekirjasta. Kuva: Reino Koskisen kokoelmat.

MUITA KUVIA KOULUPUISTOSTA:
* Koulupuiston navettarakennus, kuva vuodelta 2002
* Koulupuiston sauna, kuva vuodelta 2002
* Koulupuiston sauna, kuvagallerian kuva vuodelta 2002.